Hlavní obsah

VIDEO: Bulhar neposlechl, penaltu nedal, takže v Portugalsku skončil

Bulharský fotbalista Valerij Božinov se vrací z Portugalska do Itálie, kde bude hostovat do konce sezóny v Lecce. Ve Sportingu Lisabon se stal nechtěným hráčem poté, co v pohárovém utkání s Moreirense neproměnil rozhodující pokutový kop a poštval proti sobě fanoušky i trenéra.

Valerij Božinov v dresu buharské reprezentace.

Článek

Šestadvacetiletý útočník se vrací do týmu, kde před deseti lety začínal profesionální kariéru. V 15 letech a 11 měsících se stal nejmladším cizincem, který si zahrál italskou ligu. V roce 2005 přestoupil do Fiorentiny za 13 milionů eur.

Následně prošel Juventusem Turín, Manchesterem City a Parmou, nikde se však natrvalo neprosadil. V létě podepsal pětiletou smlouvu ve Sportingu, ale už po půl roce potvrdil svou pověst kontroverzního hráče.

V poháru proti Moreirense dostal v nastavení Sporting výhodu pokutového kopu, jehož proměnění by znamenalo postup. Míč si postavil obvyklý exekutor Fernández, ale Božinov mu míč sebral a rozhodl se penaltu zahrávat sám. A to i přesto, že v soutěžním utkání neproměnil pokutový kop už od roku 2006. Penaltu nedal a klub mu kvůli nerespektování pravidel zakázal vstup na stadión.

Reklama