Hlavní obsah

Kouč Luxemburgo dostal kvůli sporům s Ronaldinem ve Flamengu padáka

Trenér Vanderlei Luxemburgo byl pouhý den po postupu do základní skupiny Poháru osvoboditelů odvolán od fotbalistů Flamenga. Za předčasný konec bývalého kouče Realu Madrid a brazilské reprezentace prý můžou spory s největší hvězdou klubu Ronaldinhem.

Foto: David Mercado , Reuters

Dnes už bývalý kouč Flamenga Vanderlei Luxemburgo.

Článek

Devětapadesátiletý Luxemburgo vedl Flamengo od října 2010. Jeho posledním zápasem na lavičce klubu z Rio de Janeira byla středeční odveta předkola Poháru osvoboditelů s Realem Potosi, kterou jeho tým vyhrál 2:0 a postoupil do hlavní soutěže.

"Už před zápasem jsme byli s trenérem domluvení, že si promluvíme o jeho budoucnosti," citovala agentura Reuters prezidentku klubu Patricii Amorimovou. "Naslouchali jsme názoru hráčů i fanoušků a došli jsme k závěru, že teď přišla správná chvíle pro změnu," dodala.

Luxemburga, který měl s Ronaldinhem údajně neshody kvůli bohémskému životnímu stylu někdejší barcelonské hvězdy, by měl podle brazilských médií nahradit Joel Santana. Bývalý trenér Jihoafrické republiky už v klubu v minulosti několikrát působil a ve čtvrtek odstoupil z funkce trenéra Bahii.

Reklama

Související témata: