Hlavní obsah

Německou jedenadvacítku napadla turecká policie

PRAHA

Skandálem skončilo odvetné utkání baráže o ME fotbalistů do 21 let mezi Tureckem a Německem. Němci v Istanbulu vydřeli remízu 1:1 a tím i postup na šampionát, cestou do šaten ovšem byli napadeni místními policisty.

Článek

Podle agentury SID tloukli radující se hráče jak příslušníci policie, tak členové ochranky. Po závěrečném hvizdu rozhodčího se navíc na hostující hráče snesly mince z tribun. Jejich hymnu také před zápasem přehlušil pískot Turků i slova hlasatele v ampliónu. Okolnosti celého případu se dále šetří.

"Něco takového jsem ještě nikdy nezažil, na žádném stadiónu na světě," stěžoval si kouč německé jednadvacítky Ulli Stielike. "Je to známka, že jim chybí respekt, když soupeřovu hymnu ruší takovýmto způsobem," dodal značně rozladěn.

Francouzi bez naděje na reparát

Francouzská jedenadvacítka loňské finále, v němž podlehla českému výběru, neobhájí. V dramatickém boji o postup na příští kontinentální šampionát totiž podlehla Portugalcům, přestože minulý týden zvítězila na jejich půdě 2:1.

V úterý však stejným poměrem v normální hrací době Francouzi prohráli. V penaltovému rozstřelu se pak trefil za Francii pouze Mendy, zatímco hosté překonali gólmana Penneteaua čtyřikrát.

Srbové náskok uhájili

Ani tři inkasované góly v Norsku nepřipravily o postup na mistrovství mladé fotbalisty Srbska a Černé Hory. V prvním zápase v Bělehradě domácí reprezentanti deklasovali norský tým 5:1 a v úterý náskok uhájili, i když jen těsně.

Dalším postupujícím jsou fotbalisté Chorvatska, kteří sice ve Skotsku prohráli 0:1, ale do Edinburghu si přivezli dvoubrankový náskok, což jim v konečném účtování stačilo.

Na šampionátu budou mít týmy rovněž šanci probojovat se na olympijské hry v Aténách.

BARÁŽ ME '21'
Turecko - Německo 1:1 (0:0)
Branky: 69. Altintop - 90. Auer. Diváci: 45.000. První zápas 0:1, postoupilo Německo.
Skotsko - Chorvatsko 1:0 (1:0)
Branka: 11. O'Connor. První zápas 0:2, postoupilo Chorvatsko.
Norsko - Srbsko a Černá Hora 3:0 (2:0)
Branky: 9. Karadas z pen., 44. Pedersen, 48. Muri. První zápas 1:5, postoupilo SČH.
Francie - Portugalsko 1:2 (1:1), 1:4 na penalty
Branky: 42. Cissé - 29. Ronaldo, 75. Alves. ČK: 45. Cissé. První zápas 2:1, postoupilo Portugalsko.

Reklama

  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín