Hlavní obsah

Lavička: Jednadvacítka nebo Minsk?

PRAHA

Hned dvě zajímavé možnosti, jak pokračovat v trenérské kariéře, se naskytly trenérovi Vítězslavu Lavičkovi. Zatímco se spekuluje o tom, že je bývalý trenér Žižkova žhavým kandidátem na místo kouče reprezentační jednadvacítky, s nabídkou se ozvalo i vedení Dynama Minsk. To na svých internetových stránkách oficiálně přiznalo, že s českým koučem vyjednává.

Foto: PRÁVO

Vítězslav Lavička

Článek

Čtyřicetiletý Lavička pobývá v Minsku již několik dnů, ale o tom, zda na angažmá v zemi autoritářského prezidenta Alexandra Lukašenka kývne, se ještě nerozhodl. "Nabídka je skutečně vážná, ale zatím jsem nic nepodepsal. Zvažuji i jiné možnosti práce v Čechách," naznačil.

Lavička přiznal, že ví o šanci začít u jednadvacítky. "Do této chvíle se mnou ale nikdo z fotbalového svazu nemluvil," vysvětlil. Nevyloučil však, že k jednání dojde ihned po jeho návratu do Prahy.

V Minsku panuje nespokojenost

Někdejší fotbalista Plzně, Sparty i Bohemians začínal s trenérskou kariérou v Chrudimi, poté působil jako asistent ve Spartě u Zdeňka Ščasného, Ivana Haška a naposledy u Jaroslava Hřebíka. Poté, co na jaře 2002 Hřebík na Letné nedobrovolně skončil, vedl Spartu v závěru sezony. Loňský rok strávil ve Viktorii Žižkov, kterou dovedl v lize na třetí místo. Letos však po šestém kole u mužstva skončil.

Minský klub začal shánět trenéra ihned poté, co tým nezvládl v úvodu listopadu závěr běloruské ligy. V posledních dvou zápasech Dynamo prohrálo a zvláště vysoká porážka 0:4 v závěrečném domácím duelu s BATE Borisov vyvolala velkou nespokojenost u fanoušků i funkcionářů. Domácí zápasy hraje šestinásobný běloruský mistr na rekonstruovaném Olympijském stadionu, kde se v říjnu v kvalifikačním utkání představila česká reprezentace.

Reklama