Hlavní obsah

Policie zahájila trestní stíhání agenta Pasky

PRAHA

Fotbalový agent Pavel Paska je od čtvrtka stíhán z trestného činu vydírání. Policie se případem zabývá od léta z podnětu advokáta Julia Kramariče, jemuž měla při vyjednávání o přestupu brněnského Libora Doška v Rusku vyhrožovat na Paskův příkaz mafie, aby vyklidil ruský hráčský trh.

Foto: ČTK/Michal Doležal

Pavel Paska

Článek

Kramarič spolu s agentem Ondřejem Chovancem dojednávali v polovině července Doškův přestup v ruském Rostovu. Jednání byl přítomen i spolupracovník Pavla Zíky Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest, která se na východě dlouhodobě angažuje.

Do Kramaričova hotelového pokoje měli 15. července večer přijít dva muži ruské národnosti a požádat jej o soukromý rozhovor. V jiném pokoji mu pak údajně přiložili nůž na krk a vytočili mobilním telefonem Paskovo číslo. Paska ke Kramaričovi chvíli hovořil a když zavěsil, měli Rusové Kramaričovi oznámit: "Do Ruska už nejezděte, tady je teritorium pana Pasky."

Vrchol 'války agentů'

Kramarič o věci informoval předsedu fotbalového svazu Obsta a předal celou věc policii. Chovanec s Kolářem potvrdili pouze to, že s někým odešel z pokoje. Paska celou záležitost označil za výmysl a naopak na začátku srpna podal na Kramariče trestní oznámení pro pomluvu.

Celá událost byla vyvrcholením 'války agentů', která se rozhořela během léta. Paska tehdy obvinil Chovance a jeho společnost Sport Agency z toho, že mu v rozporu s pravidly přetáhla několik hráčů. Záležitost řešila Arbitrážní komise ČMFS, která však objevila formální chyby v hráčských smlouvách a Paskovu stížnost zamítla.

Případ, na kterém pracuje Útvar pro odhalování organizovaného zločinu, bude v nejbližší době pokračovat výslechy svědků a policie proto zatím nesdělila další podrobnosti. Pokud bude prokázána Paskova vina, hrozí mu až osmileté vězení.

Reklama