Hlavní obsah

Milán nedal do prestižního finále všechno

JOKOHAMA

"Co k tomu říct. Snad jen, že Boca hrála nadoraz a my ne," posteskl si po prohraném souboji o Interkontinentální pohár s argentinským Boca Juniors trenér fotbalistů AC Milán Carlo Ancelotti. Milánští, kteří jsou také soupeři pražské Sparty v osmifinále Ligy mistrů, prohráli až v penaltovém rozstřelu.

Článek

AC tak promarnilo příležitost stát se nejúspěšnějším klubem světa. Červenočerní útočili na čtvrtou trofej, ale místo toho museli spolknout hořkou pilulku. Vůbec nezvládli pokutové kopy, ze čtyř pokusů skončil v síti jen jediný.

"Přitom utkání pro nás začalo dobře. Dali jsme vedoucí gól. Jenž vyrovnávací trefa přišla příliš brzy," litoval v rozhovoru pro Football Italia Ancelotti. Hrubka v jinak propracované defenzívě vedla k zářezu Matiase Donneta a Boca byla pět minut po inkasovaném gólu znovu ve hře.

Argentinci zaujali Ancelottiho pohybem a kompaktností. "Je to velmi dobrý tým. Navíc skvěle připravený. Přesto jsme mohli vyhrát," vzpomněl si kouč na gólovou šanci Andreje Ševčenka v samém závěru utkání.

Loterie tentokrát nevyšla

Je ironií osudu, že Milánští přišli o trofej stejným stylem, jakým v květnu vybojovali titul v Lize mistrů. "Penalty jsou vždycky loterie," nenamáhal se s vyvracením staré pravdy kouč AC. "V Manchesteru nám to prostě klaplo, tady ne. Je zbytečné se tím teď zaobírat," odmítl Ancelotti další hovory na toto téma.

Jeho protějšek na lavičce argentinského klubu Carlos Bianchi naopak zářil štěstím. "Není to jen úspěch Boky, ale celého argentinského fotbalu," zvolal. Pro Bianchiho znamenalo vítězství další triumf nad AC Milán. Italského rivala totiž ve finále Interkontinentálního poháru zdolal i před devíti lety jako trenér Velézu Sarsfield. Celkem se Bianchi radoval třikrát a je v tomto ohledu nejúspěšnějším koučem.

"Hráli jsme velmi dobře. Takový výkon proti evropskému šampiónovi nás naplňuje hrdostí," dmul se Bianchi pýchou. "Tenhle tým věří ve vlastní síly, ve své schopnosti. Nespoléhá na hvězdná jména, ani se jich neleká, když stojí na opačné straně hřiště," vysvětlil úspěch svého celku.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice