Hlavní obsah

Zlatý míč získá Nedvěd nebo Henry, tvrdí L'Equipe

PAŘÍŽ

Zprávy o tom, který z fotbalistů si nakonec odnese Zlatý míč pro nejlepšího hráče Evropy, se začínají rojit jako včely. Zatím s poslední 'zaručenou' informací přišel francouzský sportovní deník L'Eqiupe. Podle něj jsou hlavními favority na zisk prestižní trofeje Pavel Nedvěd a Thierry Henry.

Článek

Podle listu má však větší naději na vítězství v anketě odborného časopisu France Football útočník Arsenalu Henry. Nicméně se prý rozhodne mezi pěticí Henry, Paolo Maldini, Nedvěd, Ronaldo a Zinedine Zidane.

Zpráva L'Equipu přišla po páteční informaci italské Gazzetty dello Sport, která s odkazem na důvěryhodný zdroj za vítěze označila českého reprezentačního kapitána.

Novináři francouzského deníku ale mají ve srovnání s ostatními výhodu. S redakcí France Footballu, kam chodí anketní lístky, sídlí totiž ve stejné budově. Lidé z France Footballu znají výsledky už několik dní, ale snaží se je úzkostlivě tajit.

Moderní forvard vs. plíce Juventusu

Deníku se Henry jeví v nejlepším světle. "Je to moderní útočník ve všech směrech. Skvělý střelec i nahrávač," charakterizoval ho list. Připomíná, že Henry vyhrál jedinou důležitou trofej roku - Pohár FIFA, kde byl vyhlášen nejlepším střelcem i hráčem. Jediným jeho kazem jsou kolísavé výsledky Arsenalu. V Anglii Henryho zvolili hráčem sezony fotbalisté i novináři.

Největším rivalem Henryho je podle listu Nedvěd. "Neúnavné plíce Juventusu. Dal zapomenout na Zidanův odchod," vyzdvihuje deník. Pozastavuje se i nad jeho skvělými výkony v národním týmu, který už 19 zápasů za sebou neprohrál.

Na tiskovku jen vítěz

Na třetím místě údajně skončí Maldini. Pětatřicetiletý obránce AC Milán slouží klubu už dvacet let a měl zásadní podíl na triumfu v Lize mistrů. Obhájce trofeje Brazilec Ronaldo prý "trpí nadváhou a ztratil rychlost", navíc španělskou ligu vyhrál až v posledním kole.

Totéž diskvalifikuje čerstvého fotbalistu roku FIFA Francouze Zidana, jemuž má připadnout až pátá příčka. Do desítky se mají vejít ještě Angličan David Beckham, Ukrajinec Andrej Ševčenko, Španěl Raúl, Nizozemec Ruud van Nistelrooij a Brazilec Roberto Carlos.

Vyhlášení se uskuteční v pondělí 22. prosince v Paříži a Nedvěd je podle svého manažera Zdeňka Nehody pozván na tiskovou konferenci, na které budou vyhlášeny výsledky. Na ni chodí podle zvyku jen vítěz.

Reklama

  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň