Hlavní obsah

Nedvěd letí do Paříže! Pozván byl vždy jen vítěz Zlatého míče

PRAHA

Až v pondělí večer bude definitivně jasno. Prach zvířený nejrůznějšími spekulacemi a dohady se usadí a odhalí jméno nového držitele Zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu Evropy. Fotbalové fanoušky drží v napětí 'zaručené' zprávy nejrůznějších médií. Ze střípků těchto zpráv ale lze poskládat mozaiku - fotbalovým králem bude korunován Pavel Nedvěd.

Článek

V týdeníku France Football jsou z rumraje okolo své tradiční ankety rozladěni. Zatímco se úzkostlivě snaží udržet jméno nového vládců trávníků v tajnosti, novináři z jiných periodik neotálejí se zveřejňováním informací. Naposledy podobnou 'tutovku' přinesla italská Gazzetta dello Sport. "Vítězem je Nedvěd," křičela do světa.

Ale Italové mají na konečný výsledky čuch. To potvrdila Gazzeta již v roce 1995. Tehdy korunovala Libérijce George Weaha dokonce o dva týdny dříve. O rok později znovu zabodovala, když oznámila trium Němce Matthiase Sammera.

:. ANKETA
Měl by podle vás Pavel Nedvěd získat Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu Evropy? Hlasujte na konci článku.

Trofej od Platiniho?

Nědvědovu vítězství ostatně napovídá i skutečnost, že se český reprezentační kapitán v pondělí vydá do Paříže. A v minulých letech zvali organizátoři Zlatého míče na rozdíl od jiných anket vždy jen vítěze!

Také další fakta hovoří pro Nedvěda: nedávno natáčel tým France Footballu v Turínu s českým fotbalistou reportáž, televizní štáb Canal+ zase natáčel v Praze rozhovory se Zdeňkem Nehodou a Josefem Masopustem, dosud jediným českým držitelem Zlatého míče. A trofej by prý měl předávat Michel Platini. Tedy muž, který stejně jako Nedvěd hrál za Juventus a plnil tam velmi podobnou roli. A co teprve vítězství v jiné prestižní anketě magazínu World Soccer, do níž své hlasy posílají fanoušci z celého světa...

Ale přes tyto náznaky je vše stále zahaleno mlhou. Francouzský sportovní deník L'Equipe do ní přispěl tvrzením, že vyhraje někdo z dvojice Thierry Henry - Nedvěd. Listy Le Parisien a Aujourd'hui en France zase přispěchaly s výsledkem vlastních anket - podle nich by zvítězil právě francouzský střelec.

Co hovoří pro Nedvěda

Pro Nedvěda hovoří úžasná sezóna, která se vryla do paměti tuzemských i světových fanoušků a odborníků. Nedvěd zářil v národním týmu, který bez porážky proplul evropskou kvalifikací a neméně kvalitní výkony podával i v turínském Juventusu. Ten v květnu dovedl až těsně pod vrchol, do finále Ligy mistrů. Tam už se 'Stará dáma' musela obejít bez něj a prohrála. S Juventusem navíc Nedvěd vybojoval titul v Serii A.

A co Henry? Ani ten se nemusí za uplynulý rok stydět. Odehrál skvělé zápasy a v Anglii jej zvolili svorně fotbalisté s novináři nejlepším hráčem sezóny. Henry je moderní střelec s dokonalým citem pro míč a precizní střelou. Navíc dokáže svým spoluhráčům šance i připravovat. A tak možná rozhodujícím bodem by mohly být nevyrovnané výsledky Arsenalu.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava