Hlavní obsah

Brazilská fotbalová dvacítka triumfovala na MS

ABÚ ZABÍ

Po deseti letech se dočkal brazilský fotbalový výběr hráčů do dvaceti let zlatých medailí na mistrovství světa. K celkovému čtvrtému triumfu jim ve finále se Španělskem stačil v Dubaji jediný gól. Zklamaní naopak odjíždějí obhájci titulu z Argentiny, kteří neuspěli ani v boji o bronz a prohráli s Kolumbií.

Článek

Dramatické finále, které dlouhé minuty nevidělo branku, nakonec rozhodl v 87. minutě Fernandinho, který poslal po rohovém kopu hlavou neomylně míč pod břevno španělské branky.

Pro Fernandinha byl poslední zápas šampionátu pěkně hektický. Záložník Atlética Paranaense přišel na hřiště až dvacet minut před koncem a po chvíli poslal svůj tým do vedení.

Jenže na konci zápasu trnul; v 90. minutě totiž dostal červenou kartu, nicméně Brazílie španělský nápor ustála. Jihoevropané měli v nastavení dobrou šanci na vyrovnání, ale střídající Gavilan pálil z malého vápna bez přípravy nad branku.

Kolumbie šla rychle do vedení

Kolumbijce dostal v utkání o bronz s Argentinou do vedení už po čtvrt hodině hry hlavou Erwin Carrillo. Pro Argentince byl jeho gól studená sprcha.

Favorité turnaje, kteří v semifinále prohráli s Brazilci, se v nastaveném čase prvního poločasu přece jen prosadili, a to zásluhou Osmara Ferreyry, který vyrovnal z trestného kopu.

Kolumbijci měli převahu i po změně stran a v 64. minutě se dostali znovu do vedení. Gól, který dal Jaime Castrillon, byl nakonec vítězný a vynesl jim bronzové medaile.

Fotbalové MS '20'
Finále
Brazílie - Španělsko 1:0
Poločas: 0:0. Branka: 87. Fernandinho.
O 3. místo
Kolumbie - Argentina 2:1
Poločas: 1:1. Branky: 16. Carillo, 64. Castrillon - 45. Ferreyra.

Reklama

Související témata: