Hlavní obsah

Totti: Nedvědovi chybí fantazie

ŘÍM

Kapitán AS Řím Francesco Totti považuje herní styl Pavla Nedvěda za málo atraktivní a soudí, že Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu Evropy, který Nedvěd v pondělí obdržel, by měl mít jiného majitele. "Někoho, kdo umí na hřišti pobavit," řekl Totti, který skončil v anketě časopisu France Football na osmnáctém místě.

Foto: internet

Francesco Totti

Článek

Totti se v italské lize potkává s Nedvědem už dlouhá léta. "Nic proti Nedvědovi, ale vyhrát měl někdo, kdo umí na hřišti pobavit," vyslovil se Totti v rozhovoru pro italskou televizi. "Je to výjimečný hráč, ale tu trofej měl získat někdo s fantazií," dodal italský reprezentant v narážce na Nedvědovu pověst velkého dříče a bojovníka.

Podle jeho měřítek by prý neměli šanci ani loňský vítěz Zlatého míče Brazilec Ronaldo a nejlepší fotbalista letošního roku v anketě FIFA Francouz Zinedine Zidane. "Ale to je moje soukromé hodnocení, které nemá žádnou cenu," uvedl Totti, jenž věří, že jednou Zlatý míč také získá.

Sedmadvacetiletá opora vedoucího týmu italské ligy uvažuje o tom, že po mistrovství Evropy v Portugalsku ukončí reprezentační kariéru a bude se věnovat jen klubovým povinnostem. Doufá, že napodobí anglického útočníka Alana Shearera, jenž po stejném kroku nevídaně ožil.

Reklama