Hlavní obsah

Čechmánek čeká na Santu v trenýrkách

PRAHA

Vánoce jsou pro většinu českých sportovců zamilovanými svátky. Od nejmladších po nejzkušenější, nejzářivější hvězdy nevyjímaje. Jsou příležitostí na chvíli opustit adrenalinem nabitý sportovní svět, odpočinout si a strávit vzácné chvíle ve společnosti svých nejbližších, na něž jim jindy zbývá málo času.

Foto: internet

Jaké budou Vánoce českých sportovců?

Článek

Na pár dní, kdy úplně "vysadí" a bude si užívat tepla domova, se už těší letošní nejlepší fotbalista Evropy i sportovec České republiky Pavel Nedvěd. Lenošení na pohovce, mlsání a sledování pohádek, takový je podle něho ideální scénář Štědrého dne. "Je to taková klasika, stejné jako všude jinde. Já třeba odmalička věřím, že uvidím zlaté prasátko, tak se přes den snažím nejíst. Ale kolikrát to nevydržím," smál se Nedvěd.

Společně s rodinou si vánoční pohodu už několik let užívají v Itálii, kde hlava rodiny nejprve v Laziu Řím a poté v Juventusu Turín vydělává na živobytí. Ani letošek nebude výjimkou. Štědrý den u Nedvědů se od jiných rodin ničím neliší.

O svátcích se prý v jídle příliš nedrží a rád ochutnává lahůdky servírované manželkou Ivanou. Velkým hitem je především tradiční cukroví. "Užívám si, manželka je výborná kuchařka," potvrzuje jednatřicetiletý záložník. "Ale s přibíráním problémy nemám," prohlásil kategoricky.

Čechmánkovy Vánoce poprvé bez sněhu

Premiérové Vánoce bez sněhu prožije rodina hokejového brankáře Romana Čechmánka. Trojnásobný světový šampion a olympijský vítěz z Nagana změnil před sezonou dres a z Filadelfie se přestěhoval na západní pobřeží do Los Angeles. Slavností závěr roku tak stráví ve slunné Kalifornii.

"Člověk je zvyklý na sníh, který tady chybí. Bude to něco trochu jiného, takže uvidíme, jak se to bude dětem líbit," zamyslel se Čechmánek. I proto, že je odchovanec zlínského hokeje momentálně ve stavu zraněných, budou u Čechmánků tradiční Vánoce podle českého vzoru. "Rozdíl bude jen v tom, že Santa Claus tady chodí v trenýrkách," podotkl dvaatřicetiletý brankář.

Reklama