Hlavní obsah

Začátek kvalifikace? Školní známkou za tři, je přísný kapitán. Start jim pokazil prcek

dos, zpSport.cz
Aktualizováno

Zasloužené ovace za výkon proti žebříčkově prvnímu týmu světa jsou rychle zapomenuty. Zatímco s Belgií čeští fotbalisté doma alespoň remizovali, ve Walesu po porážce 0:1 vyšli nečekaně naprázdno. Po třech kolech kvalifikace MS mají čtyři body. „Na Jamesovu hlavičku jsem prostě nedosáhl. Baleovi jsme nechali spoustu času po autu, poslal fantastický centr přesně za Bóřu - a jeden z nejmenších hráčů na hřišti nám dal bohužel gól...“ poukazuje na hořký paradox brankář Tomáš Vaclík.

Foto: John Sibley, Reuters

Český fotbalista Tomáš Souček gratuluje Garethu Baleovi po vítězství Walesu.

Článek
Fotogalerie

Přísná, nebo zasloužená červená karta? Teď už jen planá diskuse. Útočník Patrik Schick se místo očekávaného tahouna převtělil do role padoucha. Viditelným oplácením stáhl národní tým ke dnu.

„Po pravdě jsem jeho zákrok pořádně neviděl. Údajně ho soupeř držel, prý se po něm ohnal. Strašná chyba, pokud to tak je! Vyloučení nás zákonitě hodně ovlivnilo, pak se nám to rozbilo. I soupeř šel do deseti, takové rozházené, naše šance jsme bohužel nevyužili," lituje v rozhovoru pro ČT sport trenér Jaroslav Šilhavý.

„Vyloučení? Moc jsem to neviděl, Páťa říkal, že ho Velšan držel celou dobu, a když ho pak odstrčil, dostal kartu sám... Těžko hodnotit. Každopádně nás mrzí, že jsme nezopakovali dobré předchozí výkony. Déle jsme se rozjížděli, na což jsme asi doplatili, ale skupina je ještě dlouhá. Věřím, že to napravíme," přidává se kapitán Vladimír Darida.

Začátek kvalifikace bych ohodnotil trojkou, říká kapitán Vladimír DaridaVideo: Sport.cz, FAČR

Byli namlsaní, už nejsou

Porážka v Cardiffu zchladila celý tým a pokazila hodnocení prvního srazu.

„Zklamání jsme hodně... Byli jsme namlsaní ze dvou zápasů, kdybychom tady vyhráli, byl by rozjezd kvalifikace skvělý," lituje kouč Šilhavý.

„Za start do kvalifikace bych nám na školní stupnici dal asi trojku. Věřím však, že ještě všechno napravíme," hodnotí Darida.

„Čtyři body? Mohli jsme jich mít víc. Po předvedených výkonech jsme si i víc zasloužili. Máme se ale od čeho odrazit a po EURO kvalifikaci dohrát v náš prospěch. Bude ještě dlouhá, věřím, že ji dokážeme ještě otočit," ujišťuje brankář Tomáš Vaclík.

Škoda velké kaňky

„Velká škoda kaňky v posledním zápase. Nechci však zahazovat výkony kluků v úvodních duelech, proti Belgii byli skvělí. Musíme pracovat dál, teď nás čeká nominace na EURO. Musíme se vyvarovat takových zápasů jako ve Walesu. Teď je vrchol ME, po něm bude kvalifikace pokračovat," zdůrazňuje Šilhavý.

Foto: Rebecca Naden, Reuters

Kapitán české reprezentace Vladimír Darida po porážce s Walesem.

Ostrovní soupeři jeho týmu v poslední době nesedí. Dvě porážky se Skotskem v Lize národů, teď ve Walesu. Přitom ve skupině na ME čeká vedle Chorvatska znovu Skotsko a také Anglie...

„Hodně odlišný zápas než s Belgií. Velšané jsou zarputilí, bylo hodně soubojů. Pomalu jsme se rozjížděli, po vyloučení jsme paradoxně hráli dobře, semkli se a makali. Já měl dvě šance, kdybych aspoň jednu proměnil, vypadal zápas jinak. A z ojedinělé akce jsme pak inkasovali," lituje záložník Lukáš Provod.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama