Hlavní obsah

Bohemka má nového majitele, údajně hrozí konkurz

Fotbalový klub Bohemians Praha má od úterý nového majitele, stal se jím pražský podnikatel a bývalý zápasník Michal Vejsada. Na valné hromadě akciové společnosti získal 53 procent akcií a vyhrál tak vleklý spor, který vedl s bývalým majitelem Pavlem Švarcem. Budoucnost jednoho z nejpopulárnějších českých klubů však zůstává nejistá.

Foto: ČTK/Libor Zavoral

V Bohemians mají nového šéfa, teď se s napětím čeká, co bude dál

Článek

Podle informací tisku se Bohemians topí v dluzích, které údajně přesahují 25 milionů korun. Jedním z možných řešení situace je podle dobře informovaných zdrojů uvalení konkurzu samotnými majiteli a není vyloučeno, že Bohemians přijdou o licenci a druhou ligu nedohrají.

Vejsada vedl vleklý spor o akcie s bývalým majitelem klubu Pavlem Švarcem a hrozil soudní žalobou i návrhem na konkurz. Jako součást narovnání jejich majetkových vztahů dnes převzal Švarcových 31,5 procenta akcií a dalších 21,5 procenta získal od Zdeňka Zlámala, na nějž Švarc loni v říjnu část svých akcií převedl.

Bohemians už bez Švarce

Švarc tak Dolíček definitivně opouští, zároveň odstoupil ředitel klubu Miloš Vobořil. Vejsada byl na odpoledním zasedání představenstva zvolen novým předsedou Bohemians místo advokáta Karla Brücklera.

K situaci v klubu po jednání představenstva Vejsada řekl: "Fotbal se na Bohemce bude hrát dál, otázka je, jak se k tomu dopracujeme." V blízké budoucnosti by podle něj Bohemians měli úzce spolupracovat s druholigovými Pardubicemi.

Do týdne bude provedena analýza účetnictví a rozhodne se, zda klub půjde do konkurzu, nebo ne. "Situace není růžová, ale věřím, že dám dohromady partu lidí, která se s tím vypořádá, a Bohemka se opět zvedne," dodal Vejsada.

Již dříve však naznačil, že chystá změny, které se mohou dotknout i trenérů. Karol Dobiaš a Antonín Panenka, kteří jsou asistenty Zdeňka Hrušky, podle Vejsady nebudou mít zájem s novým majitelem spolupracovat. V kuloárech se hovoří i o novém hlavním trenérovi. Dosud však k žádným změnám v realizačním týmu nedošlo.

Reklama