Hlavní obsah

Zavadil se nebál a vyrazil do Izraele

PRAHA

Na exotické a pro našince rizikem zavánějící angažmá se vydal pětadvacetiletý záložník Pavel Zavadil. Pro nadcházejících šest měsíců bude hájit barvy klubu Maccabi Haifa v nepokoji zmítaném Izraeli.

Článek

"Ze všech stran jsem dostal ujištění, že mi žádné nebezpečí nehrozí. Jsem tady sice zatím jen několik dnů, ale s žádnými problémy jsem se nesetkal. Všechno je v pohodě," líčí borec, který první fotbalové krůčky dělal v Pňovicích. Následně zamířil do olomoucké Sigmy, oblékal dres Uničova, Ratíškovic a Drnovic. Odtud zamířil do Sparty.

V dresu úřadujícího českého šampióna se však výrazně neprosadil. Podzim odehrál v Příbrami a pro jaro volil z několika nabídek. "Chtěl jsem zůstat ve Spartě, ale nebylo to jen v mých rukou," tvrdí.

"Když jsem zjistil, že mě klub nebude potřebovat, preferoval jsem zahraniční angažmá. Rýsovalo se několik možností, ale nebylo mnoho času. Konec přestupního termínu se blížil. Haifa byla konkrétní a rychlá. Navíc jsem si stačil prohlédnout tréninkové centrum a všechno je na skvělé úrovni. Od hracích ploch až po rehabilitaci," vysvětluje svoji volbu Zavadil.

V Izraeli se domluvil na půlročním hostování s následnou opcí. "Jsem tu spokojený. Dokonce jsem si proti Spartě polepšil i finančně. A hlavně bych měl hrát," přemítá. Přestože s týmem absolvoval jen tři tréninky, nastoupil v sobotu k důležitému utkání s velkým rivalem - Maccabi Tel Aviv. "Bylo to derby a mělo výbornou atmosféru. Hrálo se před patnácti tisíci diváků," popisuje zaujatě.

Na hřiště se dostal na posledních třiadvacet minut. Hrál na pravé straně zálohy a měl hodně ofenzívních úkolů. "Musím se zapracovat do systému. Hrají se čtyřmi obránci a třemi záložníky, kteří jsou hodně u sebe, a po lajnách se stahují krajní útočníci," vypráví Zavadil.

Nakonec se radoval z vítězství 3:0. "Do šance jsem se nedostal, ale byl jsem poměrně dost ve hře. Vyhráli jsme, což bylo nesmírně důležité. Překvapila mě kvalita utkání, která byla hodně vysoká. V našem mužstvu jsou hodně dobří hráči. I soupeř předváděl slušný fotbal."

Zatím je v přístavním městě sám, ale brzy by za ním měla dorazit manželka. "Bydlím na hotelu, protože jsem přiletěl teprve v pátek. Určitě budu muset na otočku zpátky do Prahy, protože jsem si vzal jen nejnutnější věci. Ale po návratu už bychom si měli najít byt. Funkcionáři tvrdí, že to nebude problém."

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 46. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  0 : 0 Karviná - Bohemians 0 : 0 přestávka Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  1 : 0 Sparta - Ostrava 1 : 0 přestávka Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice