Hlavní obsah

Wales neuspěl, Rusko na ME pojede

NYON

Ruští fotbalisté o mistrovství Evropy kvůli dopingu Jegora Titova nepřijdou. Evropská fotbalová unie (UEFA) totiž zamítla stížnost Walesu o kontumaci listopadové baráže, v níž Rusko ostrovní tým vyřadilo. "Trest za doping se vztahuje na hráče, nikoliv na tým," odůvodnila UEFA svůj verdikt. Wales se může do pátku proti rozhodnutí odvolat.

Článek

Titov neprošel dopingovou zkouškou, ke které byl vybrán po prvním utkání dvojdílného duelu. Přitom do utkání nezasáhl, nastoupil až v odvetě v Cardiffu. Tu Rusko vyhrálo 1:0 a po bezbrankové remíze z Moskvy postoupilo do Portugalska. Tam se Rusové ve skupině A utkají s domácím výběrem, Španělskem a Řeckem.

Kouč Mark Hughes se v pondělí nechal slyšet, že pokud Wales s žádostí o vyloučení Ruska ze šampionátu u vedení UEFA neuspěje, obrátí se případně až k Mezinárodní sportovní arbitráži (CAS) v Lausanne.

Titov bude na Euru chybět, protože byl potrestán ročním zákazem startů v soutěžích UEFA. Sedmadvacetiletý záložník Spartaku Moskva navíc zaplatí pokutu 6400 eur (přes 210 tisíc korun) a vedení ruského klubu musí odvést do pokladny UEFA dvojnásobnou částku.

Fotbalista se bránil tvrzením, že se nedovolená látka do jeho těla dostala s lékem proti nachlazení, ale neuspěl. Hráč je nicméně odhodlán se proti trestu odvolat.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Zlín dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín