Hlavní obsah

Funkcionáři Slovanu Bratislava se porvali

BRATISLAVA

Zatímco slovenský fotbalový klub Slovan Bratislava hledá nového majitele, jeho trenér Jozef Adamec má jiné starosti. Kouč posledního klubu slovenské ligy se údajně popral s bývalým trenérem Slovanu Jozefem Valovičem. V prudké výměně názorů podle tisku nechyběly rány pěstí, facky a kopance.

Článek

K celé události mělo dojít při sobotním přípravném zápase Trnavy s Rimavskou Sobotou v Senci. Adamec a Valovič na sebe narazili na příjezdové cestě a vzápětí se do sebe pustili. "Část bitky se odehrála na kapotě auta, část na zemi," vylíčil potyčku dnešní list Sport s odvoláním na svědky.

Zatímco Adamec se k víkendovému incidentu odmítl jakkoli vyjádřit, Valovič se ho snažil zlehčit. "Šlo o takové valentýnské vzplanutí," řekl Sportu a jedním dechem dodal, že proti Adamcovi ve skutečnosti vůbec nic nemá.

Mezi fotbalovými rivaly to začalo jiskřit už v polovině devadesátých let, kdy Valovič vystřídal Adamce na trenérské lavičce bratislavského Interu. Před pěti lety se vyměnili v opačném pořadí jako kormidelníci reprezentace.

Naposledy na sebe narazili při jednáních o prodeji Slovanu německému podnikateli Danielu Jammerovi. Transakce nakonec skončila fiaskem a Adamce nenahradil Jozef Chovanec, kterého chtěl přivést do klubu Jammer. Známý bouřlivák Adamec, který kvůli svým výlevům strávil mnoho ligových zápasů na tribuně, ale Valovičovi nezapomněl, že ho chtěl jako nový sportovní ředitel odsunout do pozice trenéra klubového "béčka".

Po neúspěchu s prodejem klubu Jammerovi tak má Slovan další ostudu. "Možná si to ani neuvědomují, ale kromě těch, jimiž to lomcovalo při pohledu na rvačku chlapů v letech, byli k smíchu i těm, kteří je až dosud uznávali," napsal na adresu Adamce a Valoviče list Nový čas.

Reklama

Související témata:
  1 : 0 West Ham - Leverkusen 1 : 0 přestávka Živě
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň