Hlavní obsah

Škorpil poprvé vedl trénink jedenadvacítky

Pět let v kuse vedl fotbalisty Liberce. V sobotu se s ním klub oficiálně rozloučil a v úterý se Ladislav Škorpil po dvanácti a půl letech vrátil k trenérské práci u mládežnických výběrů: v Nymburku prvně řídil přípravu nově se rodící reprezentace do 21 let, u které nahradil neúspěšného Wernera Ličku. Ten tým nedovedl na evropský šampionát.

Foto: ČTK/Radek Petrášek

Trenér Liberce Ladislav Škorpil.

Článek

"Zrovna trénujeme. Jde hlavně o to, abychom se vzájemně poznali. Chceme získat přehled o výkonnosti hráčů, oni zase musí pochopit naši filozofii," hlásil po třetí hodině odpoledne ze sportovního střediska Škorpil, který skončil u tehdejší československé reprezentace do 21 let v létě 1991.

Z původně nominované třicítky se mu pro zranění omluvili Bílek z Blšan a Kadlec ze Synotu, mostecký Svátek je s týmem na soustředění a slávista Nachtman hraje za juniorku v Itálii.

Chybí i slavná jména Svěrkoš, Kolář, Trojan, nebo Limburský působící v zahraničí. Ti se novému realizačnímu týmu představí až na konci března, kdy tým hraje na Slovensku.

Už ve středu od čtvrt na jedenáct dopoledne však čekají reprezentanty na nymburském trávníku dvě přípravná utkání s Hradcem Králové, odkud trenér Škorpil pochází.

Reklama