Hlavní obsah

Bohatý Katar chce na fotbalové MS, proto kupuje Brazilce

BERLÍN

Bohatá zemička z Perského zálivu Katar již nechce být fotbalovým otloukánkem. Ostatně, ani není důvod. Ropa teče, stejně tak i peníze za ni. A za ty lze pořídit kohokoliv. I proto se katarští funkcionáři s nabitou peněženkou poohlížejí daleko za humny. V sítích už nejspíš uvízla první ryba - Brazilec Ailton, kanonýr nejlepšího celku bundesligy Brém.

Foto: Novinky s použitím fifaworldcup.yahoo.com

Katar se touží probojovat na světový šampionát do Německa. Pomoci mají míčoví kouzelníci z Brazílie.

Článek

Ailton se neprosadil ani v rodné Brazílii, nevyšly také pokusy protlačit se do národního týmu Německa. I proto se nechal slyšet, že lukrativní nabídku z Kataru si uniknout nenechá. Reprezentantem asijské země by se měl stát již příští týden. "Po nedělním zápase s Mnichovem 1860 poletím do Kataru a podepíšu smlouvu," řekl podle německé agentury SID v rozhovoru pro list Kreiszeitung Syke.

Dřívější informace Bildu hovoří o tom, že by měl za to dostat od Katařanů okamžitě milión eur a za účinkování v reprezentaci by pak inkasoval 400 tisíc eur ročně.

Chtějí i Dedého

Ailton, jenž má s 20 brankami velkou zásluhu na překvapivém vedení Brém v bundeslize, nikdy nehrál v brazilské reprezentaci. Opakovaně ale prohlašoval, že chce hrát na mistrovství světa 2006. Trenér německého národního týmu Rudi Völler ale možnost zařazení Ailtona do mužstva odmítl slovy: "Je to Brazilec."

Nyní má šanci splnit si svůj sen. Katařané by se rádi na světový šampionát do Německa podívali, jenže prohráli v úvodním kvalifikačním utkání 1:3 s Íránem. Lákají proto do svého týmu vedle Ailtona i další hvězdy, které pomohou k postupu. Občanství už nabídli i Ailtonovu krajanovi, obránci Borussie Dortmund Dedému.

Dalšími soupeři malé země z Perského zálivu jsou ve skupině Jordánsko a Laos.

Reklama

Související témata: