Hlavní obsah

Proti dvouletému cyklu fotbalového MS se postavili i zástupci ligových soutěží

Curych

Proti myšlence světové federace FIFA pořádat mistrovství světa každé dva roky místo dosavadních čtyř se postavila také globální skupina sdružující národní fotbalové ligy. Organizace World Leagues Forum se tak připojila k asociaci evropských klubů a evropské unii UEFA, které snahu FIFA kritizovaly už dříve.

Foto: FAČR

Předseda FAČR Petr Fousek (vlevo) s předsedou FIFA Giannim Infantinem (ilustrační foto)

Článek

S nápadem pořádat vrcholnou fotbalovou akci jednou za dva roky přišli prezident FIFA Gianni Infantino a ředitel globálního rozvoje FIFA Arséne Wenger. Detailní plán má bývalý dlouholetý trenér Arsenalu představit ve čtvrtek.

"Mistrovství světa ve dvouletém cyklu by negativně ovlivnilo ekonomiku fotbalu a poškodilo by zdraví hráčů v už tak nabitém kalendáři," uvedli zástupci World Leagues Forum, které sdružuje nejvýznamnější ligové soutěže z pěti hlavních fotbalových kontinentů.

Infantino uvedl, že by se o případné změně cyklu mohlo rozhodnout už do konce tohoto roku. Mezi kritiky návrhu patří i fanouškovské organizace, které argumentují nemožností každých 24 měsíců cestovat na vrcholnou akci. Infantino už v době svého působení prosadil od roku 2026 rozšíření turnaje z 32 na 48 týmů.

Reklama

  Dortmund - Atlético dnes 21 : 00
20240416T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. Atlético
Dortmund vs. Atlético
Dortmund
Atlético
  Barcelona - PSG dnes 21 : 00
20240416T21 : 00:00+0200
Barcelona vs. PSG
Barcelona vs. PSG
Barcelona
PSG
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články