Hlavní obsah

Fotbalisté Slavie ztratili v Jablonci první jarní body

První jarní body ztratili po bezbrankové remíze v Jablonci fotbalisté Slavie Praha. Za bod ale mohou být rádi. Jablonec byl celý zápas lepší, měl více šancí, a i když dohrával v deseti, Slavii k ničemu nepustil.

Článek

Ačkoliv v posledních dnech sněžilo, zápas se odehrál na velice slušně připraveném trávníku. Lépe se na něm dařilo domácím, kteří od začátku hráli s větším nasazením, většinu prvního poločasu se hosté jen bránili. Hlavně po jejich levé straně procházeli König a Michálek jako nůž máslem, proto ještě před přestávkou vyměnil kouč Csaplár nevýrazného Lukeše Maďarem Józsim. Na druhé straně slávistické zálohy si odbyl ligový debut šestnáctiletý Švec, který nastoupil místo potrestaného Pitáka.

Ani domácí nebyli kompletní, chyběl jim v minulém kole vyloučený Flachbart, ale soupeř jejich obranu příliš neprověřil. První velkou šanci Jablonce měl Smíšek, kterému po individuální akci naservíroval míč Šenkeřík, ale brankář Slavie Černý včas vyběhl, zmenšil střelci úhel a jeho ránu zlikvidoval.

O dvě minuty promarnil Smíšek příležitost stoprocentní. Po centru za slávistickou obranou se zbavil Müllera, ale sám před Černým namířil půl metru vedle jeho branky. Hosté se za polovinu dostávali sporadicky a na dostřel branky prakticky vůbec ne. Ještě do přestávky střílel ze slibné pozice Weber, ale mířil nad břevno.

Až po změně stran se hosté dostali do první a po hříchu také poslední gólové šance. Tomáš Došek však z deseti metrů vysoko přestřelil. O dvě minuty později po rohu už odražený míč od Hochmeistera směřoval do sítě hostů, ale na brankové čáře stačil odvrátit nebezpečí Latka. Hra obou týmů se nevymanila z průměru, a nic na tom nezměnilo ani Smíškovo vyloučení.

V prvním poločase viděl útočník žlutou kartu, v 64. minutě si divadelní etudou snažil vymodlit faul, ale místo toho viděl druhou žlutou a tím automaticky i červenou kartu. Po vyloučení Šenkeříka a Flachbarta v minulých kolech tak potřetí za sebou dohrával Jablonec v deseti.

Ani početní převaha ale Slavii k tlaku dlouho nepomáhala. Ten přišel až v poslední desetiminutovce, ale protože hostům chyběl důraz a především fotbalový nápad, k ohrožení Špitovy branky se prakticky nedostali. Slávisté si tak znovu připomněli, že se jim v Jablonci nedaří. Z posledních sedmi zápasů tam vyhráli jen jednou.

FK Jablonec - Slavia Praha 0:0
Rozhodčí: Dvořáček - Gulajev, Goňa. ŽK: Smíšek - Lukeš, Latka, L. Došek. ČK: 64. Smíšek (Jablonec). Diváci: 4000.
Jablonec: Špit - König, Hochmeister, Hrotek, Svojtka (90. Nesvadba) - Michálek, Kordula, Herzán, Weber - Šenkeřík (90. Laštovka), Smíšek. Trenér: Rada.
Slavia: Černý - L. Došek, Latka, Müller, Zachariáš - Švec, Bejbl, Koloušek, Lukeš (37. Józsi) - Kuka, T. Došek (88. Jefferson). Trenér: Csaplár.

Reklama

Související témata: