Hlavní obsah

Tři fotbalisté Leicesteru zůstávají ve vězení

Tři fotbalisté anglického Leicesteru zůstávají ve vězení ve Španělsku kvůli obvinění ze sexuálního napadení. Rozhodlo o tom pondělní slyšení soudu ve španělské Cartageně, který odmítl hráče pustit za kauci na svobodu. Keith Gillespie, Frank Sinclair a Paul Dickov tak setrvají ve věznici Sangonera ještě několik dní, než bude další slyšení soudu.

Článek

Ve čtvrtek zatkla policie ve španělské Cartageně celkem devět fotbalistů anglického Leicesteru, který byl ve Španělsku na soustředění. Důvodem zadržení bylo obvinění tří německých žen, které hráče obvinily, že vtrhli do jejich hotelového pokoje a násilím si chtěli vynutit sex.

Ještě týž den byli po zaplacení kauce propuštěni Danny Coyne, řecký reprezentant Nikos Dabizas a německý internacionál Steffen Freund. Další museli strávit noc ve vazbě. V pátek bylo stáhnuto obvinění proti Skotovi Mattu Elliottovi a Lilianu Nalisovi z Francie, Angličan James Scowcroft se dostal na svobodu díky kauci 20 tisíc eur.

Na propuštění zbývajících tří hráčů usilovně pracují dva španělští právníci pověření anglickým klubem. "Snažíme se dosáhnout svobody pro naše klienty," řekl jeden z nich Luis Ruiperez. Zdroje blízké soudu tvrdí, že by se vše mělo vyřešit do konce měsíce.

Gillespie, Sinclair a Dickov byli obviněni z omezování osobní svobody a z neposkytnutí pomoci osobě v ohrožení. Za sexuální delikty hrozí ve Španělsku až dvanáctiletý trest odnětí svobody, za omezování osobní svobody mohou skončit ve vězení až na šest let.

Britská média spekulují o tom, že celá aféra bude stát místo manažera Leicesteru Mickyho Adamse, který sám podá rezignaci. Samotný Adams to ale v pondělí popřel. Leicester je momentálně v anglické Premier League druhý od konce a bojuje o záchranu v nejvyšší soutěži.

Fotbalisté Leicesteru jezdí na soustředění do Španělska pravidelně, a bez problémů se jejich pobyt neobešel už před čtyřmi lety. Tehdy klub poslal domů útočníka Stana Collymorea, který prohodil oknem hotelového pokoje hasicí přístroj.

Reklama

Související témata: