Hlavní obsah

Urbánek je z přestupu v šoku

Petr MarekSport.czPrávo

V šoku je olomoucký fotbalista Aleš Urbánek (24) z toho, že se stal hráčem nejslavnějšího ruského klubu Spartak Moskva. "Vše se událo strašně rychle. V úterý mi manažer oznámil zájem Spartaku. Ve čtvrtek ráno jsem odlétal do Moskvy a ještě večer jsem podepsal smlouvu. Pořádně si ještě neuvědomuji, co se vlastně stalo. Možná je to tak ale lepší," přemítá Urbánek.

Foto: Sigma Olomouc

Aleš Urbánek

Článek

Čtyřletý kontrakt se Spartakem Urbánek označil za velice lukrativní. "Finančně si rozhodně nemohu stěžovat a po sportovní stránce také ne. Po šesti letech v Sigmě jsem navíc změnu už potřeboval. Věřím, že fotbalově půjdu ještě nahoru. Spartak  teď výrazně posílil a chystá se zase k návratu na výsluní. Se mnou prý počítají na levý kraj zálohy, tedy na post, kde jsem hrával i v Olomouci," pokračuje Urbánek.

Do Ruska dnes, nastoupit by mohl v sobotu

Na prohlídku ruské metropole neměl zatím čas. "Po podpisu smlouvy, která byla podmíněna úspěšnými zdravotními testy, jsem celý pátek strávil na dvou klinikách. Jinak jsem hovořil už jen s prezidentem. V sobotu dopoledne jsem odletěl do Prahy a spěchal zpět do Olomouce, kde jsme odpoledne s přítelkyní stihli vyklidit byt.

Už v úterý letím do Moskvy. Vše se děje v šíleném tempu. Čas nezůstal ani na rozlučku," líčí Urbánek a připomíná, že ani v prvních dnech v Moskvě to nebude jiné. "Ve středu se připojím k mužstvu a v sobotu bych už měl hrát první mistrovský zápas."

Pro začátek v trénikovém středisku

V novém působišti zatím bude sám, bez přítelkyně. "Byt jsme mohli dostat okamžitě. S manažerem jsme ale usoudili, že bude lepší, když první dva měsíce zůstanu v tréninkovém středisku Spartaku, kde o mě bude perfektně postaráno.

Budu totiž jen trénovat a hrát a to po zraněních, která mě dlouho pronásledovala, nyní potřebuji nejvíce. Dostatek času tam budu mít i na učení ruštiny. Snad ji zvládnu rychle. Přítelkyně dorazí, až se trochu adaptuji. Doufám, že to bude brzy. Sám bych tam asi zešílel," říká Urbánek.

Těší se na kamaráda Vlčka z Dynama

A pochvaluje si i to, že v Moskvě nebude jediný Čech. "Ve Spartaku sice ano, ale v konkurenčním Dynamu je krajanů více, a hlavně můj bývalý spoluhráč a velký kamarád ze Sigmy Standa Vlček. "Už jsme si volali. Nejprve si dělal srandičky, jaké je to tam hrozné, ale pak už vážně říkal, že se v Rusku nemám čeho bát. Ve volnu si určitě najdeme čas, abychom se i s rodinami setkávali," dodává Urbánek.

S bleskovým přestupem kreativního středopolaře je spokojeno i vedení Sigmy. Do pokladny by totiž podle informací Práva měli Hanáci získat více než třicet miliónů korun.

Reklama