Hlavní obsah

Maradona bojuje o život

BUENOS AIRES

Slavně i neslavně proslulá legenda světového fotbalu Diego Maradona byl umístěn na jednotku intenzivní péče v nemocnici v Buenos Aires. Mistr světa z Mexika 1986 byl převezen do nemocnice s potížemi s vysokým krevním tlakem a srdečními problémy, lékaři jej museli napojit na dýchací přístroj.

Článek

Třiačtyřicetiletý Maradona byl přijat na soukromou kliniku v Buenos Aires jen pár hodin poté, co zhlédl fotbalový zápas svého bývalého klubu Boca Juniors s Nueva Chicago.

"Diego Maradona byl na jednotku intenzivní péče přijat v kritickém stavu způsobeném vysokým tlakem a problémy se srdcem. Vzhledem k dýchacím potížím jsme ho napojili na respirátor a pravidelně mu podáváme sedativa," popsali stav fotbalové legendy v oficiálním prohlášení lékaři.

Od neděle, kdy byl převezen do nemocnice, se ale podle nich Maradonův stav alespoň částečně zlepšil. "Jeho problémy s krevním oběhem se zlepšily a stav je poměrně uspokojivý," poskytli lékaři i pozitivní informace.

TV: Předávkoval se kokainem

Podle informací argentinské televizní stanice Todo Noticias se Maradona, jenž měl po skončení kariéry velké problémy s drogami, předávkoval kokainem. Ošetřující lékař bývalého fotbalisty Alfredo Cahe tuto informaci odmítl komentovat.

Kvůli předávkování kokainem prodělal Maradona v roce 2000 několik srdečních záchvatů v Uruguayi. Poté nastoupil odvykací kúru na Kubě, pak se vrátil do Argentiny, kde se okamžitě vyrojily spekulace o neúspěšné léčbě.

Maradona pomohl Argentině ke zlatu na mistrovství světa v roce 1986 a ke stříbru v roce 1990. Ve své vlasti je bývalý tvůrce hry stále velmi populární. Letos v lednu měl premiéru muzikál o jeho životě nazvaný Číslo deset mezi rájem a peklem, dvacet tisíc lidí se pak zapojilo do zvláštní 'Maradonovy církve'.

Reklama

Související témata: