Hlavní obsah

Maradona si v nemocnici poleží déle

BUENOS AIRES

Argentinská fotbalová modla Diego Maradona se jen tak z nemocnice nedostane. Podle jeho osobního lékaře bude hospitalizace delší. Lékaři mají od neděle s Maradonou plné ruce práce. Bývalého slavného hráče postihly vážné zdravotní problémy, lékaři zápasili s vysokým tlakem, zvětšeným srdcem i zápalem plic. Maradona zůstává na jednotce intenzivní péče.

Článek

Argentinská média se pustila do stopování příčin, co tak náhlé potíže způsobilo, a popisují jeho prostopášný život.

Ještě v neděli sledoval Maradona v prostoru VIP ligový zápas své milované Boky Juniors, večer při oblíbeném opékání masa se mu přitížilo. Barbecue mistr světa z roku 1986 miloval, během léčebného pobytu na Kubě kvůli závislosti na drogách porušoval diety, hrál golf a noci trávil v klubech.

"Každý den k nám chodil na svůj steak. Pil šampaňské a zůstal až do zavíračky," prozradil šéf Maradonova oblíbeného podniku Parradilla na Kubě, kam se někdejší skvělý fotbalista uchýlil podstupovat odvykací kůru.

K léčbě se rozhodl před čtyřmi lety krátce po dovolené v Uruguaji, během níž skončil v nemocnici rovněž se srdečními problémy. Tehdy mu lékaři našli v těle stopy kokainu a tytéž spekulace se objevily i nyní. Cahe však takové souvislosti se současným zdravotním stavem popřel.

Maradonova hospitalizace nicméně vystrašila celou Argentinu včetně prezidenta. Lidé doma jej stále milují, stovky jich přišly svého hrdinu k nemocnici podpořit a modlí se za jeho uzdravení.

Reklama

Související témata: