Hlavní obsah

Maradona znovu dýchá s přístroji

BUENOS AIRES

Jediný den vydržel Diego Maradona dýchat sám bez pomocí přístrojů, v sobotu jej lékaři znovu připojili na respirátor. Zneklidněné veřejnosti však vzkázali, že to neznamená, že by se zdravotní stav jedné z největších postav fotbalové historie zhoršil. Přístroj má třiačtyřicetiletému Argentinci dýchání jen usnadnit.

Článek

Maradona je hospitalizován na soukromé klinice v Buenos Aires už šestým dnem. Sanitka jej přivezla, když jej postihly srdeční i dýchací problémy. Proti zánětu srdečního svalu dostává léky a na zápal plic antibiotika. "Nezaznamenali jsme zhoršení stavu. Stále zůstává pod dohledem a jeho zotavení probíhá pomalu," sdělili zástupci nemocnice.

Od chvíle, kdy byl mistr světa z Mexika hospitalizován, se u nemocnice srocovaly davy lidí a snažily se svou fotbalovou modlu povzbudit. Fanoušci jeho bývalého klubu Boky Juniors prý dokonce plánovali, že bude hrát před nemocnicí kapela. Tento plán však rozhodně nepotěšil lékaře ani fotbalistovu rodinu.

Maradonovy dcery Dalma a Gianina vyzvaly veřejnost, aby se za něj lidé jen modlili a chovali v okolí nemocnice tiše. "Táta potřebuje klid, aby se uzdravil a mohl být zase s námi," napsaly v tiskovém prohlášení. Většina jejich přání vyslyšela a v sobotu kolem poledne byl u kliniky jen malý hlouček asi třicet lidí.

Maradonu postihla srdeční slabost už před čtyřmi lety. Experti jeho chatrné zdraví připisují tomu, že navzdory odvykací kúře nadále užívá kokain a také žije nezdravě. Teorii, že by současné problémy souvisely s drogami, však lékaři popřeli.

Reklama

Související témata:
  Dortmund - Atlético dnes 21 : 00
20240416T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. Atlético
Dortmund vs. Atlético
Dortmund
Atlético
  Barcelona - PSG dnes 21 : 00
20240416T21 : 00:00+0200
Barcelona vs. PSG
Barcelona vs. PSG
Barcelona
PSG
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Washington - Boston 2:0

Pastrňák vyšel v bitvě proti Ovečkinovi naprázdno. Boston ztratil naději na první příčku
NačítámNačíst další články