Hlavní obsah

Dal jsem Chelsea gól rukou, přiznal střelec Monaka

PAŘÍŽ

Francouzští fotbaloví labužníci si vychutnávají skvostnou chvíli. Ve finále obou evropských pohárů mají svého zástupce. Ve čtvrtek si vybojovalo postup do posledního duelu o Pohár UEFA Marseille, ve finále prestižní Ligy mistrů zase zastupuje galského kohouta Monako. A Francouzům pranic nevadí přiznání monackého Ibarry, že na 1:2 v Londýně snižoval rukou.

Článek

Hugo Ibarra se přiznal v deníku L'Equipe, který jinak oslavuje úspěchy domácích celků na rovných osmi stranách. Ibarra vzápětí dodal, že nehrál rukou úmyslně a bránil se srovnání s jiným Argentincem - Diego Maradonou. "On to nikdy nekomentoval. Já to pokorně přiznávám," řekl listu Ibarra.

Míč, který se po Morientesově hlavičce odrazil od břevna, mu spadl na ruku a od ní pak do sítě. Rozhodčí to neviděl a v první chvíli ani hráči Chelsea s výjimkou brankáře Cudiciniho neprotestovali.

:. ANKETA
Který z francouzských celků uspěje ve finále? Hlasujte na konci článku.

Francouzské deníky vychvalují i Marseille, které v semifinále Poháru UEFA vyřadilo další anglický celek - Newcastle. "Nové fotbalové šílenství", hlásá do světa Le Parisien palcovým titulkem na první straně. Pozadu nejsou ani další deníky.

Francouzi si tak vynahrazují zklamání po zpackaném mistrovství světa před dvěma lety. Tehdy pověst země jako fotbalové velmoci notně utrpěla, když Francie jako obhájce titulu vypadla již v základní skupině.

Reklama