Hlavní obsah

SOUTĚŽ ING HRAJU - Karel Poborský

Představujeme záložníka české fotbalové reprezentace KARLA POBORSKÉHO. A i dnes můžete soutěžit o reprezentační soupravu Puma, kterou budou členové národního týmu vybaveni na ME v Portugalsku.

Foto: archiv

DEFAULT TITLE

Článek

Karel Poborský je jednoznačným vládcem pravé strany zálohy národního týmu. Nejzkušenější hráč reprezentačního výběru si vysloužil nehynoucí obdiv fotbalového světa drzým obloučkem ve čtvrtfinále Eura 1996, kterým poslal domů Portugalce.

V národním týmu se Poborský objevil poprvé před deseti lety, když v prvním utkání po rozdělení Československa oblékl český dres v utkání proti Turecku. Od té doby je pevnou součástí týmu, ať už ho staví kdokoliv. Výsledkem je rekordní počet 92 startů v reprezentaci. Poborský navíc patří ke třem hráčům, kteří pojedou už na třetí evropský šampionát.

Na ligovou scénu přivedly jindřichohradeckého rodáka České Budějovice, kde strávil před přestupem do Viktorie Žižkov tři sezóny. Pod vysílačem se vlasatému borci dařilo, v 26 utkáních nasázel deset branek a přišlo další stěhování - do Slavie. Strmá kariéra pokračovala, v dresu sešívaných Poborský získal titul, v Poháru UEFA dokráčel až do semifinále a na Euru 1996 upoutal funkcionáře Manchesteru United.

Do Anglie přestupoval jako hvězda za 5,1 miliónu liber, tedy asi 250 miliónů korun. Jenže v nabitém kádru na něj často nezbývalo místo a tak sedmnáct měsíců strávil spíše na lavičce slavného klubu.

O dva roky později proto změnil ovzduší a přestoupil do Benfiky Lisabon. Tam znovu nastartoval vadnoucí kariéru a dostal se do výtečné formy. Poslední zahraniční angažmá si vyzkoušel v Laziu Řím, kde od přestupu v roce 2001 strávil půldruhého roku.

V sezóně 2002/03 přivítala Poborského návrat česká liga. Místo do Slavie však záložník zamířil k nenáviděné konkurenci - do Sparty. Stal se jejím nepostradatelným motorem a uznávaným kapitánem. Hned v téže sezóně získal další titul, letos byli Letenští druzí. Skvěle se mu však se Spartou povedla Liga mistrů, v níž se Letenští probili z těžké skupiny do osmifinále.

*SOUTĚŽ*SOUTĚŽ*SOUTĚŽ*SOUTĚŽ*SOUTĚŽ*SOUTĚŽ*

ING HRAJU! - Základní informace

ING HRAJU! je vědomostní soutěž, probíhající od 24. 5. do 15. 6. 2004, o fotbalových reprezentantech nominovaných na Euro 2004 v Portugalsku.

Můžeš vyhrát fotbalovou výbavu značky Puma jednoho z našich reprezentantů a k tomu ještě exkluzivní sadu pohlednic českých reprezentantů, tak jak je neznáš s překvapením.

Každý ze soutěžních dnů bude věnován jednomu nominovanému hráči. Informace o něm zjistíš v Denících Bohemia a Denících Moravia, ve vysílání Radia Impuls, na serverech Novinky.cz a Sport.cz a samozřejmě také na www.ing.cz a www.fandime.cz.

Ke každému fotbalistovi jsou připraveny 3 základní otázky a 1 otázka finálová.

Soutěží se pomocí SMS zpráv, takže se do soutěže zapojíš jednoduše - pošleš SMS ve tvaru "ING" na telefonní číslo "900 30 06" a otázky Ti už budou chodit samy, podle toho, jestli budeš odpovídat správně. Když na některou ze základních otázek odpovíš špatně, nevadí, otázka Ti přijde znovu a Ty už jednoduše odpovíš správně - jsou totiž jen dvě možnosti, A a B.

Pokud odpovíš na všechny 3 základní otázky správně, získáš garantovanou výhru - exkluzivní sadu pohlednic českých reprezentantů, tak jak je neznáš a k tomu Ti ještě přidáme překvapení, abys byl pořádný český fanoušek.

A hlavně! Postoupíš do finále dne - po 17. hodině Ti přijde SMS s finálovou otázkou. Teď už žádné možnosti na výběr nedostaneš. Vyzkoušíme Tvoje fotbalové znalosti, a pokud nebudeš znát odpověď, nevadí, můžeš si správnou odpověď najít na stránkách www.ing.cz! Když na finálovou otázku odpovíš správně a nejrychleji, máš vyhráno - oblékneš se jako jeden z fotbalových reprezentantů!

Zúčastnit se můžeš každý z 23 soutěžních dní.

Cena služby je 6,- Kč včetně DPH. Službu technicky zajišťuje Fincom-Materna Communications, a.s.

A navíc pro Vás ING připravila možnost získat bonus  na spořicím účtu ING Konto až  1 000 Kč. Detailní informace naleznete na stránkách ING.

Reklama