Hlavní obsah

Dejdar si zahrál fanouška Baníku

PRAHA

Při vyhlášení českého Zlatého míče se najednou v pražské Lucerně objevil fanoušek ostravského Baníku. Muž nejprve mírně polil první řady pivem a na pódiu předal petici, v níž ostravští fandové slibují, že už nebudou ničit zařízení na cizích stadionech, mlátit fanoušky soupeře ani policisty. Z chlapíka v modrobílých barvách se vyklubal herec Martin Dejdar.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Martin Dejdar přišel na vyhlášení Zlatého míče v roli přiopilého fanouška Baníku Ostrava

Článek

Vůbec vyhlášení všech anket 8. ročníku Zlatého míče ČR, v nichž hlasují sportovní novináři, se neslo v duchu dobré nálady a pohody. Hned na úvod Lucernu například rozparádili mladí fotbalisté společně se zpěvákem Michalem Davidem.

Skupina bubeníků pak halasně vítala každého z třiadvacítky reprezentantů i jejich trenéra, pro které byla akce i zpestřením soustředění před odletem na evropský šampionát v Portugalsku. S bravurou sobě vlastní moderoval pořad Karel Šíp, který s koučem Karlem Brücknerem neopomněl probrat i choulostivá témata jako je dlouhodobá absence manželek a přítelkyň.

Blahopřál i prezident

Na pódiu se vystřídala řada vzácných gratulantů, jako skupina Kabát, Lucie Vondráčková, Karel Gott, Josef Vinklář, Veronika Žilková, Daniela Šinkorová, nebo bývalý reprezentant Andrej Kvašňák. Gólmanu  Petru Čechovi blahopřál Roman Šebrle a Karlu Brücknerovi, který převzal klíč k branám Eura, poradil hokejový kolega Ivan Hlinka, aby si do toho nenechal kecat.

Králi českého fotbalu Pavlu Nedvědovi pak blahopřál osobně prezident Václav Klaus, čímž naznačil, jakou vážnost startu fotbalistů na šampionátu přikládá. Na závěr si sál společně s Petrem Kolářem zazpíval novou hymnu fotbalistů Modrá, bílá, červená, k níž složil hudbu Karel Svoboda a slova Karel Šíp.

Reklama