Hlavní obsah

SOUTĚŽ ING HRAJU - Marek Jankulovski

K dnešnímu dílu soutěže o reprezentační soupravu Puma, kterou jsme pro vás připravili v souvislosti s blížícím se mistrovstvím Evropy ve fotbale, připojujeme profil MARKA JANKULOVSKÉHO.

Foto: archiv

DEFAULT TITLE

Článek

Pracovitý záložník či obránce Marek Jankulovski se narodil před 27 lety v Ostravě. Odchovanec proslulé baníkovské líhně talentů zaujal ostravské pozorovatele již v deseti letech. V Baníku dostal první výraznou šanci v sezóně 1996/97, v níž si řekl o pozici v základní sestavě.

V následujících třech ročnících už v ostravské jedenáctce chyběl jen zřídka. V roce 2000 se s Bazaly rozloučil a zamířil do italské Neapole. Čekal ho tam osud většiny nováčků, výrazněji se prosadil až ve druhé sezóně. To už ale byl klub v druhé italské lize. Nižší patro však nebylo nic pro Jankulovského, který vyslyšel volání Udinese a změnil dres. Tam působí dodnes.

Ani Udine ale nejspíš nebude Jankulovského konečnou v italské lize. Po záložníkovi pokukuje mimo jiné Nedvědův Juventus Turín, zálusk mají i další slavné kluby.

V reprezentaci si ostravský rodák zahrál poprvé v únoru 2000, když na turnaji v Hong-Kongu nastoupil proti Mexiku. Objevil se i na evropském šampionátu v tomtéž roce, na němž si zahrál nejen proti Dánsku, ale i proti pozdějším šampiónům z Francie. V kvalifikaci na letošní Euro odehrál sedm utkání, v nichž třikrát skóroval.

Kromě seniorské reprezentace vyzkoušel Jankulovski i mládežnické výběry. Mimo jiné byl dlouho i členem jednadvacítky, která na závěrečném turnaji v roce 2000 získala evropské stříbro.

*SOUTĚŽ*SOUTĚŽ*SOUTĚŽ*SOUTĚŽ*SOUTĚŽ*SOUTĚŽ*

ING HRAJU! - Základní informace

ING HRAJU! je vědomostní soutěž, probíhající od 24. 5. do 15. 6. 2004, o fotbalových reprezentantech nominovaných na Euro 2004 v Portugalsku.

Můžeš vyhrát fotbalovou výbavu značky Puma jednoho z našich reprezentantů a k tomu ještě exkluzivní sadu pohlednic českých reprezentantů, tak jak je neznáš s překvapením.

Každý ze soutěžních dnů bude věnován jednomu nominovanému hráči. Informace o něm zjistíš v Denících Bohemia a Denících Moravia, ve vysílání Radia Impuls, na serverech Novinky.cz a Sport.cz a samozřejmě také na www.ing.cz a www.fandime.cz.

Ke každému fotbalistovi jsou připraveny 3 základní otázky a 1 otázka finálová.

Soutěží se pomocí SMS zpráv, takže se do soutěže zapojíš jednoduše - pošleš SMS ve tvaru "ING" na telefonní číslo "900 30 06" a otázky Ti už budou chodit samy, podle toho, jestli budeš odpovídat správně. Když na některou ze základních otázek odpovíš špatně, nevadí, otázka Ti přijde znovu a Ty už jednoduše odpovíš správně - jsou totiž jen dvě možnosti, A a B.

Pokud odpovíš na všechny 3 základní otázky správně, získáš garantovanou výhru - exkluzivní sadu pohlednic českých reprezentantů, tak jak je neznáš a k tomu Ti ještě přidáme překvapení, abys byl pořádný český fanoušek.

A hlavně! Postoupíš do finále dne - po 17. hodině Ti přijde SMS s finálovou otázkou. Teď už žádné možnosti na výběr nedostaneš. Vyzkoušíme Tvoje fotbalové znalosti, a pokud nebudeš znát odpověď, nevadí, můžeš si správnou odpověď najít na stránkách www.ing.cz! Když na finálovou otázku odpovíš správně a nejrychleji, máš vyhráno - oblékneš se jako jeden z fotbalových reprezentantů!

Zúčastnit se můžeš každý z 23 soutěžních dní.

Cena služby je 6,- Kč včetně DPH. Službu technicky zajišťuje Fincom-Materna Communications, a.s.

Reklama