Hlavní obsah

Zlín a Teplice zahájí Intertoto cup

eš, VKPrávo

Dvě česká mužstva zasáhnou během víkendu do 1. kola fotbalového Poháru Intertoto. Zatímco Teplice už jsou v Maďarsku, kde se v sobotu večer střetnou se Šoproní, Zlín odlétá do Finska k utkání s týmem Myllykosken Pallo.

Foto: ČTK/AP

Tepličtí fotbalisté se v 1. kole Poháru Intertoto střetnou s maďarskou Šoproní.

Článek

Tepličtí se představí v mezinárodní letní soutěži znovu po dvou letech. V Maďarsku, kde na půdě Šoproně nastoupí dnes ve 20.30 h, jsou už od čtvrtka.

"Zápas jsme spojili s kratším soustředěním. Proto jsme přicestovali s kompletním kádrem včetně Karla Rady a Tesaříka, kteří se ještě nedohodli na prodloužení smlouvy, či z klubu odcházejících Leitnera a Skály. Naším cílem bude uhrát takový výsledek, abychom měli dobrou pozici pro odvetu doma a se slušnými vyhlídkami na postup," řekl Právu teplický trenér Vlastislav Mareček.

Matáv Šoproň, pátý celek maďarské ligy, je nováčkem na evropském klubovém poli. Jeho hlavní hvězdou je nejlepší ligový střelec a reprezentant Tóth.

Zlín nekompletní

Bez pěti zraněných hráčů, mezi nimiž jsou i kapitán mužstva Švach a důrazný univerzál Janíček, odlétají v sobotu do Finska k nedělnímu utkání s mužstvem Myllykosken fotbalisté Zlína.

"Nastoupit za nás bohužel nemohou ani posily Malár a Činčala, které budou k dispozici až ve druhém kole poháru. Základ tak bude tvořit úspěšná sestava Zlína z uplynulé ligové sezóny. Jsme nekompletní, přesto se pokusíme v Myllykoski vyhrát a úspěšně tak vkročit do evropských pohárových soutěží," slíbil nový zlínský trenér Vlastimil Palička. Utkání začne v 18 hodin.

Finský tým poměrně pravidelně hraje evropské poháry, v loňském roce v prvním kole Poháru UEFA vyřadil Bern, ve druhém nepřešel přes Sochaux.

Reklama

Související témata: