Hlavní obsah

Po Rehhagelovi pokukují i Nizozemci

PRAHA

Německý trenér Otto Rehhagel stvořil na nedávno skončeném fotbalovém mistrovství Evropy nové bohy, když se svými řeckými svěřenci dobyl titul, a může si vybírat ze záplavy nabídek. Po kouči touží v Německu, kde hledají náhradu za Rudiho Völlera, do fronty se postavili i Nizozemci. Ale řecký svaz vzkázal: za žádnou cenu ho nepustíme!

Článek

"Že by nás mohl opustit, o tom nehodláme vůbec diskutovat. Nestojíme o to, aby nás německý svaz prosil o jeho uvolnění," zdůraznil během dnešní tiskové konference v Aténách šéf řeckého fotbalu Vassilis Gagatsis.

Žádat možná budou i Nozozemci. Podle agentury SID hledají 'oranjes' nového lodivoda poté, co v úterý odstoupil Dick Advocaat. Existuje tedy možnost, že by se charismatický trenér, který tuhou defenzívou dokráčel k úspěchu, ocitl na lavičce útokumilovných 'tulipánů'?

Podle Gagatsise v žádném případě. Rehhagel má v Řecku platnou smlouvu až do roku 2006, kterou po finále odmítl prodloužit o další dva roky. "Doslova mi řekl, že nechce na stadión jezdit na vozíčku," uvedl dnes Gagatsis.

Nizozemcům tak nejspíše nezbude, než hledat jinde. Na lavičce týmu, který se na úvod kvalifikace o MS 2006 střetne 8. září s Českem, mohou stanout třeba bývalé legendy Marco van Basten a Ronald Koeman. Ve hře je i Wim van Hanegem, který coby Advocaatův asistent také rezignoval.

V hledáčku nizozemského, ale také německého svazu, jsou vedle Rehhagela prý i strůjce korejského úspěchu na MS 2002 Guus Hiddink a trenér Dánů Morten Olsen.

Reklama

Související témata: