Hlavní obsah

Brazilci vydřeli hubenou výhru

Až v nastaveném čase vstřelili brazilští fotbalisté jediný gól Chile ve svém úvodním zápase na Americkém poháru. Za vydřené vítězství mohli děkovat Luisi Fabianovi, který těsně před koncem po Alexově rohu hlavou překonal Varase.

Článek

V tu chvíli mohlo Chilany o to více mrzet, že v první půli neproměnili penaltu. González se sice napoprvé nemýlil, jenže sudí pokutový kop neuznal, protože jeho spoluhráči vběhli do vápna předčasně. Podruhé zapracovaly u Gonzáleze nervy a míč poslal vysoko nad branku.

V kádru Brazílie se neobjevil ani jeden hráč, který před dvěma lety vybojoval zlato na mistrovství světa. Trenér Parreira pro americký šampionát oželel účast hvězd jako jsou Ronaldo, Roberto Carlos, Ronaldinho, Kaká či Cafú a před světovou kvalifikací vyzkoušel řadu nových hráčů.

Brazilská jedenáctka se v řídkém vzduchu ve městě Arequipa v Peru ležícím ve výšce 2400 metrů hodně na vítězství nadřela. Díky Fabianovi se ale nakonec mohla radovat. "Celý zápas jsem na ten míč čekal a na konci konečně přišel," jásal úspěšný střelec. "Hráli jsme dobře," stroze zhodnotil úvodní duel trenér Parreira. "Určitě ještě máme prostor pro zlepšení, ale je důležité, že jsme napoprvé vyhráli," vyzdvihl nejdůležitější fakt.

Ve druhém čtvrtečním zápasu skupiny C Paraguay předčila Kostariku. Na střely na branku vyhrála jasně 15:9, ale k vítězství potřebovala penaltu, kterou pět minut před koncem proměnil Julio dos Santos. Potrestal tak Wrightův faul na Bareira.

Copa America, skupina C
Paraguay - Kostarika 1:0 (0:0)
Branka: 85. Dos Santos z pen. Diváci: 35.000.
Brazílie - Chile 1:0 (0:0)
Branka: 90. Fabiano. Diváci: 35.000.

Reklama

Související témata: