Hlavní obsah

Čeští fotbalisté na Figovu exhibici nepojedou

FARO

Bez české účasti se v pondělí v portugalském Faru bude muset obejít fotbalová exhibice, již pořádá Luis Figo. Kapitán portugalské reprezentace pozval na akci Pavla Nedvěda, Petra Čecha, Karla Poborského a Tomáše Galáska, všichni hráči se mu ale především kvůli únavě po náročné sezóně omluvili.

Článek

První to vzdal Čech, i když ne tak docela z vlastní vůle. "Nový trenér Chelsea Mourinho ho chce mít co nejdřív k dispozici a už na čtvrtek ho pozval do Londýna na první trénink. Petr proto odletěl narychlo alespoň na pár dnů na dovolenou do Řecka," řekl hráčův agent Pavel Zíka.

I Pavla Nedvěda omluvil jeho agent Zdeněk Nehoda. "Pavel si potřebuje doléčit poraněné koleno. Vyšetření ukázalo, že to není nic vážného, ale krevní výron chce pár dní klidu," vysvětlil Nehoda, proč český kapitán do Fara nepojede.

Ani Tomáš Galásek se v pondělí na jih Portugalska nechystá. "Také potřebuji trochu odpočinku. Myslím, že z Ajaxu tam někdo poletí, a vedení klubu by asi nevidělo rádo, kdyby nás zmizelo víc," řekl Galásek.

Schumacher dorazí určitě

Karel Poborský měl o víkendu začít přípravu se Spartou, ale trenér František Straka mu povolil o týden pozdější nástup. Proti jeho cestě na exhibici by prý nic neměl, ale nakonec se portugalští fanoušci nedočkají ani svého někdejšího oblíbence z Benfiky.

"O tom pozvání jsme sice věděli už dlouho, ale termín zápasu je velmi nevhodný. Karel je na dovolené v Chorvatsku," řekl hráčův manažer Pavel Paska. Poborský ještě novou smlouvu ve Spartě nepodepsal, ale trenér Straka předpokládá, že kapitán na Letné zůstane, přestože se objevilo několik nabídek, ta nejčerstvější od nováčka španělské ligy UD Levante.

Figovi se v těchto dnech pravděpodobně scházejí omluvenky z celého světa a možná, že bude mít problém sestavit jedenáctku, přestože pozval celkem osmdesát hráčů. Fotbalisté si užívají krátké letní přestávky, nebo doléčují šrámy. Účast však už přislíbil mistr světa ve formuli 1 Michael Schumacher.

Reklama

  1 : 1 pk Manchester City - Real Madrid 1 : 1 pk   dohráno
20240417T21 : 00:00+0200
Manchester City vs. Real Madrid
Manchester City vs. Real Madrid
Manchester City
Real Madrid
  1 : 0 Bayern - Arsenal 1 : 0 dohráno
20240417T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Arsenal
Bayern vs. Arsenal
Bayern
Arsenal
  Fiorentina - Plzeň dnes 18 : 45
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň
  West Ham - Leverkusen dnes 21 : 00
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen