Hlavní obsah

Kolumbijci si zajistili čtvrtfinále v Americkém poháru

Kolumbijští fotbalisté si jako první zajistili účast ve čtvrtfinále amerického šampionátu Copa America. Po dvou zápasech mají obhájci prvenství plný počet bodů a stejně jako proti Venezuele jim i ve druhém utkání stačil k vítězství jediný gól - v poslední minutě jej Bolívii vstřelil hlavou Edixon Perea.

Článek

Slušnou výchozí pozici před posledním kolem si vytvořil i domácí tým Peru, který porazil 3:1 Venezuelu. Mezi osm nejlepších postoupí z každé ze tří skupin dvojice týmů a další dva ze třetích míst.

Peruánci se po remíze s outsiderem z Bolívie vzchopili a na vítěznou notu je naladila chyba gólmana soupeře, po níž eindhovenská posila Farfan skóroval do prázdné branky. V druhém poločase jeho spoluhráči rozhodli zápas dvěma rychlými góly a snížení Massima Margiotty, který na olympiádě v Sydney ještě reprezentoval Itálii, už na jejich úspěchu nic nezměnilo.

Na Národním stadiónu v Limě pokazilo vítězům radost jen vyloučení kapitána Claudia Pizarra těsně před koncem za simulování. Útočník Bayernu Mnichov bude domácím automaticky chybět v zápase o prvenství ve skupině s Kolumbií, o postup už je ale může připravit jen divoká kombinace ostatních výsledků.

Zápas dohrávaly o desíti oba týmy, protože už v 65. minutě musel předčasně pod sprchy Miguel Mea Vitali. "Tohle vítězství přišlo v pravý čas. Nic ještě nemáme jisté, takže proti Kolumbii dáme do zápasu všechno," vzkázal asistent domácího kouče Victor Zegarra.

Stejně jako předtím Peru měla s obranou Bolívie potíže i Kolumbie a zlomil ji až v posledních sekundách dvacetiletý Perea. "Všechno rozhodla jedna hrubka. Historie se opakovala, protože i proti Peru jsme přišli o body v úplném konci zápasu," lamentoval kouč Bolívie Ramiro Blacut.

Copa America - skupina A
Peru - Venezuela 3:1 (1:0)
Branky: 34. Farfan, 61. Solano, 72. Acasiete - 74. Margiotta. ČK: 64. Pizzaro - 86. Vitali. Diváci: 35 000
Kolumbie - Bolívie 1:0 (0:0)
Branka: 90. Perea. Diváci: 35 000.
Tabulka
1. Kolumbie22002:06
2. Peru21105:34
3. Bolívie20112:31
4. Venezuela20021:40

Reklama

Související témata: