Hlavní obsah

Adrianův hattrick poslal Brazilce do čtvrtfinále Amerického poháru

AREQUIPA

První poločas utkání s Kostarikou se brazilští fotbalisté na Americkém poháru trápili, byť se ujali jednobrankového vedení. Otěže vzali pevně do rukou záhy po přestávce, kdy si třemi brankami během dvaceti minut zajistili postup do čtvrtfinále. Hlavní úlohu při druhém vítězství mistrů světa na turnaji sehrál útočník Interu Milán Adriano, který si připsal hattrick.

Článek

Byl to také on, kdo těsně před přestávkou nahlodal kostarický odpor prvním gólem, hned po změně stran jej definitivně zlomil Juan a vzápětí Adriano přidal svou druhou trefu. Třiadvacet minut po svém úvodním zásahu završil hattrick a pak už Marinovo snížení Brazilcům nemuselo vadit.

"Soupeř začal ohromně, ale nemohl to vydržet. A fotbal se hraje na devadesát minut," vystihl obraz hry kouč Brazilců Carlos Alberto Parreira, jehož svěřenci měli v úvodu co dělat, aby odolali náporu soupeře. "Naše schopnost využívat šance je typická pro brazilský fotbal. Pak už to bylo snazší, než jsme čekali," pochvaloval si čtyři proměněné příležitosti ze zhruba šesti sedmi nabídnutých.

Brazílie doplnila ve čtvrtfinále Kolumbii, za ní se ve skupině C drží čtyřbodová Paraguay a jednobodové Chile. Oba týmy se ve druhém nedělním zápase rozešly remízou 1:1. Alespoň částečně se rehabilitoval chilský útočník Sebastian González, který proti Brazílii nedal penaltu a jeho tým pak prohrál 0:1. Proti Paraguayi se trefil ve druhém poločase ze hry, ale už po sedmi minutách vyrovnal Cristaldo.

Americký pohár - skupina C
Brazílie - Kostarika 4:1 (1:0)
Branky: 44., 54. a 67. Adriano, 49. Juan - 81. Marin. Diváci: 13 000.
Paraguay - Chile 1:1 (0:0)
Branky: 79. Mancillla - 72. Gonzalez. Diváci: 15 000.
Tabulka
1. Brazílie22005:16
2. Paraguay21102:14
3. Chile20111:21
4. Kostarika20021:50

Reklama

Související témata: