Hlavní obsah

Beckham selhal, fanoušek vydělá milióny

PRAHA

Do závratných výšin stoupá v internetové dražbě cena za míč, který poslal anglický kapitán David Beckham v penaltovém rozstřelu čtvrtfinále fotbalového mistrovství Evropy do hlediště. Stříbrné Roteiro, které bylo zkázou Anglie na turnaji, se stane zlatým dolem pro španělského fanouška, jenž míč chytil. Zájemci za míč nabízejí už milióny korun.

Článek

Necelých sedm dnů před vypršením se již cena na španělské verzi stránek eBay.com vyšplhala na 3,5 miliónů eur, tedy v přepočtu zhruba 100 miliónů korun. Původní cena přitom byla jedno euro.

S přihazováním ohromujících částek se doslova roztrhl pytel poté, co v úterý po poledni o dražbě informovaly světové tiskové agentury. V té době se nejvyšší nabídka pohybovala kolem 10 tisíc eur.

Pětadvacetiletý Pablo Carral z Galície dal stříbrný míč s datem 24.6.2004 a označením čtvrtfinále do dražby v pondělí v poledne. Odmítl předtím přímou nabídku jednoho anglického deníku, který chtěl za balón zaplatit 18 tisíc eur. Dobře odhadl, že za míč, který tak ostudně nakopl fotbalový idol, může získat mnohem víc peněz.

Aukce ještě zdaleka nekončí, uzavře se až v poledne 22. července. Už nyní je ale téměř jisté, že se fotbalový míč prodá za částku srovnatelnou s nejdražšími uměleckými díly.

Reklama

Související témata: