Hlavní obsah

Do semifinále Argentina a Kolumbie

Fotbalisté Argentiny a Kolumbie postoupili do semifinále jihoamerického mistrovství Copa America. Argentinci vyřadili v sobotním čtvrtfinále pořádající Peru po výhře 1:0, Kolumbie zvítězila nad Kostarikou 2:0. O finále se vítězné týmy v úterý utkají spolu, dva zbývající čtvrtfinálové duely Brazílie - Mexiko a Paraguay - Uruguay se hrají v noci.

Článek

Jediný gól duelu mezi Peru a Argentinou dal excelentní ranou z přímého kopu střídající Carlos Tevez, loňský nejlepší hráč Jižní Ameriky. Zatímco zápas měl za sebou už hodinu, dvacetiletý střelec byl v tu chvíli na hřišti teprve tři minuty. "Kopl jsem to jako obyčejně a naštěstí jsem se trefil přesně," řekl Tevez.

Kouč Argentinců Marcelo Bielsa přitom přiznal, že s Tevezovým střídáním dost dlouho váhal. "Pak jsem se ale konečně rozhodl, že udělám změnu. A on přišel na hřiště a dal gól," řekl trenér. Peruánci mohli o chvíli později ze stejné herní situace vyrovnat, jenže Nolberto Solano trefil jen břevno. Domácí pak nevyužili ani oslabení soupeře o vyloučeného obránce Roberta Ayalu v závěrečné desetiminutovce.

Vítězství Kolumbijců nad Kostarikou, jedním z pozvaných týmů, označily agentury za snadné. Zařídily ho dva góly v závěru prvního poločasu, kdy nejprve skóroval devatenáctiletý Abel Aguilar a v nastaveném čase proměnil Tressor Moreno pokutový kop, před nímž byl sám faulován.

Copa America - čtvrtfinále:
Argentina - Peru 1:0 (0:0)
Branka: 61. Tevez. ČK: 82. Ayala (Arg.). Diváci: 25.000.
Kolumbie - Kostarika 2:0 (2:0)
Branky: 41. Aguilar, 45. Moreno z pen. Diváci: 18.000.

Reklama