Hlavní obsah

Slavné Atlético ve Zlíně rychle udeřilo

ZLÍN

Především rychle inkasované branky hned z prvního útoku Atlética Madrid litovali po úvodním utkání 3. kola Intertoto cupu zlínští fotbalisté. Bitva se slavným klubem pro ně dopadla neradostně. Divákům ve zcela zaplněném hledišti se mohlo zdát, že si v těch chvílích domácí ještě zálibně prohlíželi nezvyklé dresy hráčů soupeře, na jejichž hrudích se skvěl obrázek propagujíci letní filmový hit Spider-Man 2.

Článek

"Ne, to určitě nebyl důvod našeho zaváhání," odmítal se smutným úsměvem na rtech útočník Tescomy Vladimír Malár. "Šli jsme do střetnutí především s tím, abychom gól nedostali, a hned zkraje vzalo naše předsevzetí zasvé. Měli jsme akci Atlétika přerušit dřív, další chyby jsme se dopustili tím, že jsme nechali střelce Nova úplně volného," vybavoval si inkriminovaný okamžik.

Další klíčový moment utkání přišel ve druhém poločase, kdy Zlíňané nedokázali po vyrovnání přetavit tlak ve druhou branku. Naopak po dalším zaváhání v defenzívě dostali důležitý gól na 1:2. "Byla to obrovská škoda. Kdybychom vstřelili vedoucí branku my, asi by se zápas vyvíjel jinak," přemítal Malár, který přišel do Zlína nedávno ze Synotu, v jehož dresu okusil atmosféru Intertoto cupu i v předchozích sezónách.

"Atlético však bylo ze všech soupeřů, proti nimž jsem kdy v letní soutěži nastoupil, jednoznačně nejlepší. Jeho hráči dávali balón rychle od nohy, byla to pro nás pořádná honička," ocenil kvality soupeře.

Po druhé brance odpadli

Také zlínský stoper a kapitán mužstva Jaroslav Švach uvažoval cestou z hřiště, proč jeho celek vstoupil do střetnutí s tak značným respektem. "Skoro celý první poločas jsme hanebně prohospodařili. To mělo vliv i na další průběh zápasu. Sice jsme se po pauze dokázali na chvíli zvednout, ale druhá branka v naší síti byla už hřebíčkem do rakve. Po ní jsme úplně odpadli. Ani si nepamatuji, kdy jsem naposledy vstřelil dva góly, avšak hned bych je vyměnil za postupovou naději. Tu jsme sice už zřejmě ztratili, ale rozhodně nesmíme jet odvetu do Španělska jen odehrát," předsevzal si Švach.

Zdeněk Kroča, jeho parťák ze středu zlínské obrany, uznal, že Atlético je výkonnostně o stupínek výš. "Pro mě bylo obrovským zážitkem už jenom to, že jsem si mohl proti týmu, který má z minulosti na kontě tolik úspěchů, vůbec zahrát. Rozhodně jsme i tak měli na mnohem lepší výsledek, ale hloupé chyby, za něž jsme platili zbytečnými góly, nás srážely do kolen," uvědomoval si.

Reklama

Související témata: