Hlavní obsah

Argentina deklasovala obhájce titulu

LIMA

Fotbalisté Argentiny si v semifinále Amerického poháru snadno poradili s obhájcem titulu Kolumbií a vyhráli 3:0. O branky se postarali Carlos Tevez, který se podruhé v řadě prosadil z přímého kopu, Luis Gonzalez a postup završil Juan Pablo Sorin. "Dnes jsme hráli výborně. Málokdy se nám to daří lépe," liboval si argentinský kouč Marcelo Bielsa.

Článek

"Nepostoupili jsme, i když jsme hráli nejlépe, jak umíme," pronesl kolumbijský kouč Reinaldo Rueda. "Argentinu by dnes neporazil snad nikdo. Byli opravdu skvělí."

Argentina zatlačila Kolumbii do defenzívy a obhájce titulu hrál s viditelným respektem a neriskoval, ani když prohrával 0:2. Cesar Delgado, Gonzalez a Sorin si vypracovali příležitosti již v úvodu a Argentina ukazovala, proč je nejproduktivnějším týmem na mistrovství. V pěti utkáních se její střelci prosadili čtrnáctkrát.

:. ANKETA
Kdo se ve finále šampionátu postaví Argentině? Hlasujte na konci článku.

Teprve v 19. minutě se Kolumbijci nesměle pustili před argentinského brankáře Roberta Abbondanzieriho, ale střela Abela Aguilariho ho nemohla ohrozit.

Po dalších argentinských neproměněných šancích zaúřadoval v 33. minutě Tevez, hrající tentokrát v základní sestavě místo zraněného Andrese D'Alessandra. Vybojoval přímý kop a sám ho také proměnil střelou z 25 metrů přes šestičlennou zeď. Stejným způsobem zajistil své reprezentaci postup ze čtvrtfinále.

Už po pěti minutách zasadil Kolumbii další ránu Luis Gonzalez, když proměnil v další gól Figuerovu zpětnou přihrávku. V závěru pak zpečetil výhru Sorin, který přesně trefil hlavou center Maura Rosalese.

Argentinci vyhráli i bez zraněného útočníka Barcelony Savioly a kapitána Ayaly, který nemohl hrát kvůli žlutým kartám. Ten již bude moci zasáhnout do sobotního finále, ve kterém se Argentina střetne s vítězem duelu Brazílie - Uruguay. Poražený si zahraje o třetí místo s Kolumbií.

Copa America, semifinále
Argentina - Kolumbie 3:0 (1:0)
Branky: 33. Tevez, 50. Luis Gonzalez, 80. Sorin. Rozhodčí: Hidalgo (Peru). Diváci: 22.000.

Reklama