Hlavní obsah

Trenér Chelsea Čechovi gól nevyčítal

SEATTLE (USA)

Premiéru v dresu londýnské Chelsea si český reprezentační brankář Petr Čech odbyl o víkendu ve Spojených státech, kde je momentálně mužstvo ruského miliardáře Abramoviče na turné. Čech dostal příležitost ve druhém poločasu utkání proti skotskému Celtiku Glasgow. Chelsea vyhrála na stadionu v Seattlu 4:2, a český gólman inkasoval jednu branku.

Článek

Stalo se tak v 67. minutě zápasu, kdy zprava rozehrával rohový kop Petta a přesně našel Craiga Beattieho, jenž hlavou snížil na 2:3 pro Chelsea. Celtic tak vydoloval ještě šanci na vyrovnání, ale definitivní podobu výsledku dal pět minut před koncem srbský útočník Mateja Kežman, jenž svým druhým gólem upravil na 4:2.

Při gólu chybovala obrana

Čech nahradil po prvním poločase dosavadní jedničku Carla Cudiciniho a v 67. minutě se mimojiné blýskl skvělým zákrokem proti tvrdé a umístěné střele Stephena Pearsona z 25 metrů. Vzápětí sice po rohu inkasoval, trenér Chelsea José Mourinho mu však žádnou vinu za gól nedával a s jeho výkonem byl spokojen.

.:ANKETA:
Věříte, že Čech bude v Chelsea brankářskou jedničkou? Hlasujte na konci článku

"Při druhém gólu zachybovala obrana. Na bránění rohových situací ještě musíme zapracovat, nesmí se stát, aby byl před brankou volný hráč připraven k hlavičkování. Při takovém okamžiku pak nemá brankář šanci gólu zabránit. Pro příště se z toho musíme poučit," řekl po utkání Mourinho.

Na Kežmana hodně spoléhá

Nový kouč týmu měl po zápase s Celtikem největší slova chvály pro srbaského útočníka Mateju Kežmana. "Jeho střelecká úspěšnost je vážně obdivuhodná. Myslím, že spousta manažerů se v Evropě poohlíží jen po velkých jménech, ale je vidět, že po evropských trávnících běhá ještě mnoho skrytých talentů. Kežman je jeden z nich a já na něj hodně spoléhám," chválil autora dvou branek, jenž přišel z PSV Eindhoven.

Premiérovou trefu v dresu Chelsea zaznamenal i ruský reprezentant Alexej Smertin, jenž překonal brankáře po krásném sólu. "Smertin podal velmi dobrý výkon. Povedlo se mu několik dobrých přihrávek a dobře pracoval i v defenzívě. Ale dál už by bylo nefér vyzdvihovat jen jednotlivce," uzavřel Mourinho.

Dalšími soupeři Chelsea budou na turné ve Spojených státech italské velkokluby AS Řím a AC Milán.

Reklama

Související témata: