Hlavní obsah

Klinsmann povede Němce do MS 2006

BERLÍN

Německý fotbalový svaz potvrdil, že se Jürgen Klinsmann stane novým trenérem reprezentace, kterou povede do mistrovství světa 2006. Vedení svazu se dohodlo s devětatřicetiletým bývalým útočníkem na dvouleté smlouvě, jejíž další detaily budou zveřejněny až po podpisu kontraktu, což by mělo být během několika dnů.

Článek

Bývalý reprezentant a mistr světa podle Bildu odmítl opci, která by umožnila smlouvu prodloužit. Trenérskou lavičku by měl opustit nejpozději 10. července 2006, den po finále šampionátu. Tuto informaci svaz nepotvrdil, ani nevyvrátil.

"Jednání ohledně financí byla uzavřena už v sobotu, s Klinsmannem zbývají probrat už jen detaily týkající se sportovní stránky," uvedl mluvčí svazu Harald Stenger.

Klinsmann zatím žádný klub netrénoval, v Americe se věnuje sportovnímu marketingu. Mužstvo převezme po někdejším kolegovi z reprezentace Rudim Völlerovi, který odstoupil 24. června po vyřazení Německa v základní skupině evropského šampionátu v Portugalsku.

:. ANKETA
Podaří se kouči Klinsmannovi vyvést německou reprezentaci z krize? Hlasujte na konci článku.

Vydělá si pět miliónů eur

Podle nepotvrzených informací si během dvouletého angažmá Klinsmann vydělá pět miliónů eur. Premiéra jej čeká 18. srpna v mezistátním zápase ve Vídni proti Rakušanům. Poté bude připravovat reprezentanty na šlágr s pětinásobnými mistry světa Brazilci, které němečtí fotbalisté vyzvou 8. srpna v Berlíně.

Asistentem bývalé hvězdy Stuttgartu, Interu Milán a Bayernu Mnichov by měl být Holger Osieck, jenž se pokusí Klinsmannovi jeho první trenérské angažmá usnadnit. Do Německa ale Osieck, který pomáhal Franzi Beckenbauerovi na mistrovství světa v roce 1990, přiletí z Kanady až v úterý. Teprve pak mohou začít jednání o rozdělení kompetencí.

Funkci manažera národního týmu prý převezme další bývalý kanonýr Oliver Bierhoff.

Reklama

Související témata: