Hlavní obsah

Liberecké čeká nejtěžší soupeř

LIBEREC

Stejný jako v předešlých domácích zápasech s Dubnicí (5:0) a Rodou Kerkrade (1:0) je cíl fotbalistů Liberce před středečním prvním duelem semifinále Poháru Intertoto s osminásobným šampiónem Francie a loni šestým celkem tamní ligy Nantes - nedostat gól a uhrát výsledek, zaručující solidní výchozí pozici pro odvetu.

Článek

"Čeká nás dosud nejtěžší soupeř v letní soutěži. Všichni cítíme, že nepůjde o obyčejný zápas. Přehnaný respekt však není na místě, poněvadž i mnozí naši hráči už mají z mezinárodního hlediska něco za sebou. Věřím, že nabyté zkušenosti zúročí na hřišti k maximálnímu výkonu," uvažoval liberecký trenér Stanislav Griga.

Jeho svěřenci jsou podle něj navzdory domácímu prostředí proti sokovi v jisté nevýhodě. V čem spočívá? "V nerovnoměrné zátěži obou celků. Sobotní duel v Kerkrade nás stál kvůli prodloužení i náročné zpáteční cestě spoustu sil. Na odpočinek a regeneraci moc času nezbývalo, zatímco Nantes odehrálo svůj duel v Corku vzhledem k dostatečnému náskoku z prvního utkání skoro jen z povinnosti," tvrdil kouč Severočechů.

:. ANKETA
Jak dopadne Liberec v úvodním semifinálovém souboji Intertota s Nantes? Hlasujte na konci článku.

Útočník Pospíšil nic neví o zájmu Skotů

V útoku budou domácí hodně spoléhat i na Michala Pospíšila, který v poslední době vytvořil údernou dvojici se střelcem Hološkem. "Jsem rád, že nám to klape, a doufám, že se prosadíme i proti Nantes. Budeme spokojeni s jakýmkoli vítězstvím," uvedl Pospíšil, o něhož se údajně zajímá skotský Aberdeen.

"Nikdo mě nekontaktoval a nic mi o tom neříkal ani můj manažer Paska. To bude asi nějaká kachna, vůbec to neberu vážně. Normálně se chystám na středeční utkání v Liberci," prohlásil útočník Slovanu. Sportovní ředitel klubu František Mysliveček doplnil: "Ani nás ohledně Pospíšila nikdo neoslovil. Je to celé hloupost. Asi došlo k nějaké záměně."

Podle zdrojů Práva ale existuje určitý zájem ze zahraničí o libereckého útočníka Blahu, který se v létě vrátil z plzeňského hostování.

Důležitou zprávou je, že se Liberci vyprázdnila marodka. "Naplno už trénuje Kisel, který by mohl být použitelný už od první minuty. S mužstvem se připravují i rekonvalescenti Došek, Janů a Pudil," sdělil asistent trenérů Josef Petřík, jenž je v libereckém realizačním týmu specialistou na sledování soupeřů.

Pozor na Quinta

"Nantes praktikuje rozestavení 3-4-1-2 s tím, že špílmachrem a duší ofenzívy je podhrotový a levonohý hráč Quint. Jde přes něj většina akcí a umí se dostat i do koncovky. Čeká nás souboj s multinacionálním týmem, který praktikuje pestrý a kombinační fotbal se zrychlením ve finální fázi. Jeho sestava se těžko odhaduje, protože s přibývajícími zápasy se do ní po dovolených zapojují další kvalitní hráči," vypozoroval Petřík.

Před soubojem
Slovan Liberec: Hauzr - Šinglár, Lukáš, Valachovič, Hamouz - Kisel (Ančic, Slepička), Hodúr, Polák, Papoušek - Hološko, M. Pospíšil.
Zápas začíná na stadiónu U Nisy v 19 hodin, jako hlavní ho řídí Rakušan Messner. Televize nevysílají, vstupy z utkání na Radiožurnálu.

Reklama

Související témata: