Hlavní obsah

Matthäus kritizuje zvolení Klinsmanna

PRAHA

Lotharu Matthäusovi se nelíbí volba nového trenéra německé fotbalové reprezentace, která padla na jeho někdejšího spoluhráče z národního týmu Jürgena Klinsmanna. Matthäus si nebere servítky a za vším jsou dle jeho názoru "kamarádšofty" ze Stuttgartu. Tam kdysi jako prezident působil současný předseda německého svazu Gerhard Mayer-Vorfelder a Klinsmann tam hrával.

Článek

"Mayer-Vorfelder prosazuje svoje lidi, které s ním byli nějak spojeni ve Stuttgartu," tvrdí Matthäus. "Záměr je jasný - ještě více si upevnit místo předsedy svazu. Volba nového trenéra není nic jiného, než obyčejné politikaření," dodal bývalý slavný hráč, jenž momentálně vede jako trenér fotbalovou reprezentaci Maďarska.

Pokud by byl osloven, neváhal by ale Matthäus s angažmá na německé lavičce. Místo toho ale dostal přednost Klinsmann, jenž nemá s trénováním žádné zkušenosti a německý fotbal sleduje jen zpovzdálí. Od ukončení své kariéry v roce 1998 se totiž usadil ve Spojených státech. Nabídku stát se novým koučem německé reprezentace dostal poté, co odmítli ostřílení trenéři Ottmar Hitzfeld a Otto Rehhagel.

"Co jsem slyšel, tak Klinsmann ani nebude pravidelně pobývat v Německu, prý chce setrvat v Kalifornii. Myslím, že by to mohl být velký problém," hledal další argumenty své kritiky Matthäus.

Reklama

Související témata: