Hlavní obsah

Liberec se popere o postup do finále Intertota

LIBEREC/NANTES

O postup do finálové části Intertoto cupu budou ve středu usilovat fotbalisté Slovanu Liberec. K semifinálové odvetě ve francouzském Nantes nastoupí s nejtěsnějším náskokem po domácím vítězství 1:0.

Článek

"Jsme si vědomi, že výchozí pozice je trochu výhodnější pro soupeře, který se může spoléhat na vlastní prostředí. My jsme ovšem nepřijeli jenom sbírat zkušenosti. O postup se určitě popereme," tvrdí liberecký trenér Stanislav Griga.

Pokud Severočeši zopakují srdnatý výkon z prvního střetnutí, nejsou podle kouče bez šancí. "Hráči Nantes jsou většinou nesmírně rychlí a technicky vybavení. Hodláme především zahustit prostor na naší polovině s cílem neinkasovat, ale současně chceme hrát odvážně i směrem dopředu. Kdyby se nám povedlo vstřelit gól, domácí by asi znejistěli. Pod větším psychickým tlakem budou totiž oni, my můžeme překvapit," uvažuje Griga.

Zodpovědnost klíčem k postupu

Klíčem k postupu je podle všech libereckých hráčů zodpovědná hra. "Nesmíme soupeře pustit do tlaku, to by byla chyba. Věřím, že kluci podají v defenzivě stejně spolehlivý výkon jako před týdnem. Očekávám vyrovnanou bitvu, v níž může rozhodovat i štěstí," zamýšlí se brankář Zbyněk Hauzr, který v pěti dosud odehraných zápasech Liberce v letošním Intertotu třikrát vychytal čisté konto. "Osobní statistika nic neznamená, jde nám hlavně o týmový úspěch," podotýká gólman.

Útočník Filip Hološko promarnil v prvním duelu proti Nantes čtyři vyložené šance. "Moc mě to mrzelo, ale už se tím netrápím. Doufám, že jsem si střeleckou smůlu vybral a teď se to zase otočí k lepšímu," říká slovenský forvard.

V Nantes je příjemně

Liberečtí se v úterý po odpoledním příletu do Nantes, kde je uvítalo příjemné počasí s teplotami 24 stupňů, ubytovali v hotelu a ještě večer si vyzkoušeli trávník tamního stadiónu. "Je to krásný stánek, na němž se fotbalisté musí cítit dobře," pokyvuje hlavou tiskový mluvčí klubu Lukáš Váňa.

Sestava francouzského celku zřejmě dozná oproti libereckému klání několika změn. Trenér Amisse může kromě brankáře Landreaua, který se k týmu připojil po skončení dovolené po mistrovství Evropy, využít i Alžířana Hažadže, Yapiho z Pobřeží slonoviny, Kolumbijce Vivense.

Od začátku nejspíš nastoupí nová posila z Galatasaraye Istanbul Rumun Bratu, který pod Ještědem střídal až v závěru. Naopak určitě bude chybět kapitán Da Rocha, pykající za vyloučení v prvním utkání.

Pravděpodobná sestava Liberce
Hauzr - Šinglár, Lukáš, Valachovič - Kisel, Papoušek, Polák, Hodúr, Hamouz (Slepička) - M. Pospíšil, Hološko.
Zápas začíná ve 20 hodin, jako hlavní ho řídí Švéd Ingvarsson.

Reklama

Související témata: