Hlavní obsah

Nový anglický trenér? Hlavně ať je šťastně ženatý

Pokud se v budoucnu bude některý z věhlasných trenérů ucházet o pozici kormidelníka anglického fotbalového týmu, musí vedle znalosti řemesla splňovat další kritérium - být šťastně ženatý. Podle listu The Sun tak Anglická fotbalová asociace (FA) zareagovala na milostnou aférku švédského kouče Albionu Svena Görana Erikssona se sekretářkou FA.

Článek

Švédův vztah s Farií Alamovou byl v posledních dnech na ostrovech mediálním hitem. Pikantní byl tento poměr sám o sobě, ještě více jej však okořenila skutečnost, že se stejnou ženou měl dříve aféru i bývalý šéf FA Mark Palios.

Eriksson ale není žádný svatoušek, nešlo o první úlet. Před časem se 'spustil' také s jinou ženou, pak se ovšem pokorně vrátil ke své dlouholeté přítelkyni Nancy Dell'Olliové. Tentokrát už ne, jako odstupné ji přenechal dům v Londýně a údajně se dál schází s Alamovou, která své místo u FA už opustila.

:. ANKETA
Měla by podmínka šťastného manželství platit i pro české reprezentační trenéry? Hlasujte na konci článku.

FA pro smích

I proto si členové FA připadají, že jsou pro smích. A to se jim samozřejmě nelíbí. Ale nejde jen o milostné vztahy. Vrásky jim dělaly také Erikssonovy kontakty s Chelsea. Před angažováním José Mourinha se totiž často hovořilo o tom, že boháč Roman Abramovič 'oblékne' švédského kouče do modrého dresu Londýňanů.

Zdá se, že se Eriksson vymkl kontrole, píše Sun. Jako by věřil, že je nedotknutelný a že mu projde cokoliv. "Od příštího trenéra očekáváme něco jiného. Více hrdosti na pozici, v níž působí," shrnul pro Sun jeden z vysoce postavených členů FA a dodal: "Dost jsme to probírali. Příští volbou by měl být šťastně ženatý Angličan."

Tento funkcionář tak zároveň vyjádřil další podmínku pro výběr - anglickou národnost. V Anglii by rádi šli ve stopách Němců a Nizozemců, kteří na prestižní post uvedli bývalé reprezentanty. Tým oranjes povede v příštím období Marco van Basten, německý výběr bude mít na starost Jürgen Klinsmann.

Reklama

Související témata: