Hlavní obsah

Ostravský Baník poslal svou hvězdu do třetí ligy

Ofenzivní záložník Martin Lukeš byl vyřazen z kádru prvoligových fotbalistů Baníku Ostrava. Čtyřiadvacetiletý hráč s reprezentačními zkušenostmi se od pátku připravuje jen s třetiligovou rezervou, kam jej vedení klubu poslalo kvůli průtahům a nejasnostem s podpisem nové smlouvy. "Není to vůbec dobré, ale co naplat," poznamenal k tomu Lukeš.

Článek

Lukešův kontrakt, který se naplní v závěru kalendářního roku, se neúspěšně pokusilo prodloužit už minulé vedení Baníku. Nyní se o to marně snaží i noví majitelé. "Nabízené podmínky nemůžu akceptovat. Je to pro mě katastrofa, že nemůžu hrát v lize, ale takhle to prostě nejde," prohlásil Lukeš.

"Nemá zájem se dohodnout"

Člen představenstva ostravského klubu Dalibor Záruba namítl, že podpisem nové smlouvy by si Lukeš v žádném případě nepohoršil. "Není pravda, že finančně je ta smlouva horší. Naopak, má vylepšené podmínky. Vypadá to spíše, že nemá zájem se dohodnout, ale na veřejnosti se v tom nechceme moc pitvat. Je to interní záležitost klubu," oponoval Záruba.

Schopnosti tvořivého záložníka tak ostravský trenér Erich Cviertna bude muset oželet v nejbližším ligovém duelu, který má Baník sehrát v pondělí v Olomouci. "Tam určitě nenastoupí," dodal Záruba.

Dá se předpokládat, že Lukeš nebude mít nouzi o nabídky k přestupu. Už letos v lednu o něj opakovaně usiloval Liberec, ale kluby se nakonec nedohodly.

Reklama

Související témata: