Hlavní obsah

Zápotočný zahnal liberecké rozpaky

GELSENKIRCHEN

Lichotivý výsledek. Tak označil úterní prohru ve finále Poháru Intertoto na německé půdě s týmem Schalke trenér libereckých fotbalistů Stanislav Griga. "Na soupeře jsme se zodpovědně připravovali, přesto nám činil velké problémy," prohlásil kouč Severočechů. Vstřelený gól tak výrazně zmírnil rozpaky z předvedené hry.

Článek

V čem byl největší problém? "Zejména v prvním poločase jsme si nevěděli rady s rychlostí a přímočarostí Ailtona a Asamoaha," věděl Griga. Jenže pak stačila jediná střela a všechno bylo najednou veselejší. "Tak to ve fotbale chodí," pousmál se trenér.

Zajímavou postavou utkání byl střelec liberecké branky Tomáš Zápotočný. Nastoupil poprvé na podzim místo distancovaného Hamouze a na levém okraji středové řady odvedl velký kus práce. "Sám si řekl o střídání kvůli tomu, že ho chytaly křeče, ale ještě před odchodem z plochy stačil skórovat," vysvětlil trenér českého finalisty.

Útočník Miroslav Slepička po utkání poznamenal: "Soupeř byl velmi kvalitní, těsná prohra není pro nás zklamáním. Je to určitě hratelná pozice pro odvetu," mínil fotbalista, který při Hološkově absenci vytvořil útočnou dvojici s Pospíšilem. "Jsem rád, že jsem si zahrál na tak supermoderním stadiónu," dodal útočník.

Spokojeně opouštěl Schalke arénu předseda představenstva libereckého klubu Zbyněk Štiller. "O poločase to s námi vypadalo dost krutě, naštěstí se kluci vzpamatovali," řekl.

Reklama

Související témata: