Hlavní obsah

Horváth hrdinou Kóbe, fanouškům zahrál na kytaru

Jan KrůtaPrávo

Pavel Horváth je po sobotním utkání japonské fotbalové ligy v městě Kóbe hrdinou. V barvách domácího Visselu se poprvé od svého přestupu v tamní soutěži trefil, a to hned dvakrát. Výraznou měrou se zasloužil o konečnou remízu 3:3 s vedoucí Gambou Ósaka.

Foto: REUTERS

Takhle slavil Pavel Horváth své branky v dresu Teplic. Podobné kousky předvádí i fanouškům Visselu Kóbe.

Článek

Svým první gólem poslal tým vedený Ivanem Haškem s Pavlem Řehákem do vedení na 2:1, druhá Horváthova branka v 78. minutě znamenala vyrovnání na 3:3. "Při tom první jsem dostal balón na vápno, levačkou jsem ho napálil a od tyče se odrazil do sítě," popisoval.

A premiérovou trefu v J-lize oslavil po svém. Za brankou se postavil k fanouškům a zahrál jim na imaginární kytaru. Tak jako už to udělal v Teplicích, kde tímto způsobem věnoval gól kamarádům se skupiny Kabát.

"Hned jsem to volal kytaristovi Tomášovi Krulichovi, aby kluci věděli, že jsem tady na ně nezapomněl..." A jak to přijali japonští příznivci? "Lidi řvali, já byl v amoku. Docela sranda. Tohle jim tady asi ještě nikdo nepředvedl," usmíval se Horváth do telefonu.

Po druhé brance už chyběly síly

Po svém druhém gólu už prý na nějaké velké slavení nebyly síly. "Už jsem toho měl docela dost, ale byl jsem rád, že jsem zachránil aspoň tu remízu. Nakonec jsme mohli i vyhrát, protože jsme v posledních čtyřech minutách měli dvě stoprocentní šance," prozradil záložník, který se i podruhé trefil ukázkově - přímý kop z 25 metrů poslal do šibenice. "Trošku tomu ale pomohla teč jednoho z hráčů ve zdi."

Horvátha potěšilo, že se herní projev Visselu postupně zlepšuje. "Zatím asi nejslabším naším článkem je obrana. Hrají tam dost mladí kluci a zatím to nezvládají, jak by si asi všichni představovali. Ale lepší se."

Jeho tým měl zkraje druhé části soutěže těžký los. "Zatím jsme hráli s adepty na titul. Teď jedeme do Jokohamy, která vyhrála první část ligy. Náš sobotní soupeř byl zatím nejlepším týmem, proti kterému jsem tady hrál - kope za na nejlepší střelec ligy Oguro nebo kapitán japonské reprezentace Mijamoto. I proto je bod docela dobrý a snad nám zvedne sebevědomí."

I když celek z Kóbe předchozí dva domácí zápasy prohrál, fanoušky to nijak nezlomilo. "Jsou skvělí, teď jich přišlo 19 tisíc. Fandili od začátku do konce," tvrdil bývalý kapitán Teplic, jehož po zápase zpovídali japonští žurnalisté. "Překládal mi to Pavel Řehák. Akorát si nemůžu zkontrolovat, jestli to všechno řekl správně. V těch zdejších novinách si zrovna moc nepočtu..."

Na motocykl nesedl

Horváth se v Japonsku zabydlel, už tam má i manželku Janu a dceru Adrianu. Zvyká si na tamní životní styl, v pondělí byli všichni na exkurzi v továrně firmy Kawasaki, která je jedním z hlavních sponzorů klubu. "Byli tam s námi i oba trenéři a kamerunský útočník Mboma. Pavel Řehák projel asi šest motorek, pomalu ho z toho museli sundávat. Pořád to zvedal na zadní," popsal český fotbalista.

Sám si na svezení nechal zajít chuť. "Já se bál, vlezl bych leda na tu čtyřkolku, ale tu jsem tam neviděl. Neumím řadit, museli by mi dát automat. Asi si koupím skútr a až se vrátím domů, budu trénovat na chalupě," dodal s úsměvem jediný český hráč v japonské lize.

Reklama

Související témata: