Hlavní obsah

Maradona dorazil na Kubu k léčení drogové závislosti

Navzdory odporu svých příbuzných se bývalý slavný fotbalista Diego Maradona dostal na vytouženou Kubu. V Národním centru pro duševní zdraví v Havaně se bude léčit z drogové závislosti, s níž se někdejší fenomenální argentinský záložník potýká již několik let. Třiačtyřicetiletou fotbalovou legendu na letišti v kubánské metropoli přivítaly tucty novinářů.

Článek

Argentincovi příbuzní dělali všechno pro to, aby se Maradona i nadále léčil doma, on si však u soudu vymohl povolení vycestovat. Jeho příběh zaujal celou Argentinu, místní televizní stanice dokonce jeho odlet přenášely živě.

Namísto psychiatrické kliniky v blízkosti Buenos Aires, kde vládl přísný režim, se tak nyní bude léčit v komplexu samostatných domků v tiché zahradě na západě Havany. Centrum se nachází ve stejné čtvrti, kde údajně žije i kubánský vůdce a Maradonův přítel Fidel Castro.

Na rozdíl od předchozího pobytu na Kubě, kdy se léčil v turistickém centru La Pradera a měl absolutní volnost pohybu, bude Maradona tentokrát muset dodržovat o něco přísnější režim. V Národním centru pro duševní zdraví je pohyb pacientů omezován, a pokud by Maradona plán léčby potvrzený soudcem porušil, hrozil by mu i okamžitý návrat do Argentiny.

Mistr světa z roku 1986 je známý svým obdivem ke Kubě i jejímu vůdci. Na noze má dokonce vytetovaný obličej Fidela Castra. "Kuba je země, která trpí, a já bych se rád postavil na její stranu. Bojujeme proti věcem, které se světu zdají bezvýznamné," uvedl Maradona v televizním rozhovoru před odletem na Kubu.

Reklama

Související témata: