Hlavní obsah

Poborský vyčítal Nedvědův odchod svazu i novinářům

Sparťanský záložník Karel Poborský se stane podle všeho nástupcem Pavla Nedvěda ve funkci reprezentačního kapitána, přesto ho odchod velkého kamaráda z národního týmu ohromně mrzí. Nedvědův náhlý konec podle něho prý nezpůsobilo samo zranění, ale spíše poměry v českém fotbale. Velký podíl na tom údajně má i vedení národního týmu a fotbalového svazu.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Karel Poborský se vyjádřil k odchodu Nedvěda z reprezentace.

Článek

Poborský vystoupil mezi novináře až hodinu po skončení pátečního ligového utkání proti Příbrami, v níž hrál hlavní roli: postaral se totiž o všechny čtyři góly vítězů. Svůj názor na Nedvědův odchod však vyjádřil velmi srozumitelně.

Nikdo nic neudělal

Podle Poborského je dnešní spoluhráčův nečekaný tah tragédií. "I pro mě, protože jsem ve fotbalové kariéře nepoznal lepšího kamaráda. Myslím si ale, že neskončil kvůli zranění, ale kvůli sdělovacím prostředkům a všem odborníkům, kteří se kolem českého fotbalu točí," prohlásil skleslým hlasem Poborský, kterého prý překvapilo, za jakých okolností ke všemu došlo.

Svůj díl viny na tom prý má i vedení fotbalového svazu a realizační tým národního mužstva. "Všichni včetně manažera národního celku pro to neudělali vůbec nic. Přišlo mi, že jsou spokojeni, že se nemluví příliš o nich, ale o Nedvědovi, který se během několika málo dnů stal zrádcem národa," opřel se nejzkušenější reprezentant o nejvyšší funkcionáře včetně sparťanského prezidenta Vlastimila Košťála, který je manažerem národního týmu.

Nedvěd nás nenechal ve štychu!

Děsí ho prý skutečnost, že na doživotí odsouzený vrah Kajínek je prý nyní populárnější v této republice více než Nedvěd. "Je to skutečná facka českému fotbalu, ale ne od Nedvěda. Není to on, kdo nechal republiku ve štychu," pokračoval v kritice Poborský, podle něhož tím jen vyvrcholily problémy ve zdejším fotbale.

Sám o konci reprezentační kariéry zatím neuvažuje. "Je to ale těžká rána i pro mě a musím přiznat, že se na nejbližší sraz národního týmu vůbec netěším," prohlásil dvaatřicetiletý fotbalista.

Reklama